Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

MAE catre Ungaria: Vizitele private ale demnitarilor trebuie sa respecte legislatia Romaniei

Secretarul de stat MAE Bogdan Mazuru l-a primit in audienta pe Oskar Fuzes, ambasadorul ungar la Bucuresti, si a subliniat ca modul de anuntare si de organizare a vizitelor private ale unui demnitar strain trebuie sa respecte legislatia si cutuma diplomatica, neputandu-se accepta erori.

Cei doi oficiali au discutat despre "vizitele private in Romania ale oficialilor ungari". Ambasadorul ungar a transmis o nota verbala prin care autoritatile de la Budapesta solicita clarificari privind pozitia autoritatilor romane fata de vizita privata in Romania a presedintelui Laszlo Solyom.

Pregatirile pentru vizita pe care presedintele ungar a facut-o la sfarsitul saptamanii trecute in Romania au dat nastere unor asperitati la nivel diplomatic intre Bucuresti si Budapesta.

Bogdan Mazuru a aratat ca Romania nu a avut si nu are intentia de a restrictiona vizitele private in Romania ale oficialilor ungari, respectand intru totul dreptul la libera circulatie. Cu toate acestea, "modul de anuntare si de organizare a vizitelor private trebuie sa respecte legislatia si cutuma diplomatica. De asemenea, documentele diplomatice si declaratiile publice trebuie sa respecte denumirile oficiale ale autoritatilor si unitatilor administrativ-teritoriale, neputandu-se accepta erori, aproximari sau informatii interpretabile", se arata in comunicatul MAE.

Autoritatile romane au transmis partii ungare ca dialogul direct intre autoritatile responsabile este cea mai buna cale de clarificare a unor astfel de situatii.

MAE subliniaza ca discutiile s-au desfasurat "intr-o atmosfera deschisa, amicala, care a permis clarificarea tuturor aspectelor abordate".

MAE ungar: Modul cum a tratat Romania vizita lui Solyom dauneaza relatiilor de parteneriat

Ministerul Afacerilor Externe din Ungaria a postat pe site-ul institutiei, un comunicat de presa in care sustine ca modul in care autoritatile romane au tratat vizita presedintelui Ungariei, Solyom Laszlo, nu se inscrie in "spiritul bunei dezvoltari a relatiilor bilaterale", potrivit Newsin.

"Tratarea vizitei presedintelui republicii nu se potriveste cu spiritul bunei dezvoltari a relatii bilaterale din ultima perioada. Intentia Ungariei este sa dezvolte relatiile in continuare si pregatirea eficienta a celei de a cincea sedinta comuna a guvernelor ungar si roman, programata pentru a doua jumatate a anului", se arata in comunicatul de presa postat pe site-ul www.kum.hu, site-ul oficial al MAE ungar.

Ministerul mai sustine ca adresa prin care era anuntata prezenta sefului statului ungar in Romania a fost transmisa "la timp si in formatul corespunzator" Ministerului Afacerilor Externe din Romania, de la care a fost ceruta colaborarea tehnica.
Publicat Marti, 17 Martie 2009 - 18:03
Cuvinte cheie: MAE, ungaria, bogdan mazuru, oskar fuzes, Solyom Laszlo, vizita, ziua maghiarilor | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours