Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

MAE a lansat Ghidul Serviciilor Consulare"

Ministerul Afacerilor Externe a anuntat joi ca a lansat "Ghidul Serviciilor Consulare" pentru a explica ce poate si ce nu poate face institutia prin intermediul ambasadelor si consulatelor sale si pentru a informa cetatenii aflati in strainatate ce pot face in situatii neprevazute.

"Milioane de cetateni romani calatoresc anual sau chiar petrec perioade lungi in strainatate fara a se confrunta cu vreun incident major. Totusi, pentru a fi in siguranta si a evita situatiile dificile, va recomandam sa tineti cont de elementele prezentate in acest ghid", scrie Ministerul de Externe, in introducerea ghidului.

In ghid se subliniaza ca MAE nu poate sa asigure eliberarea din inchisoare in cazul unei condamnari, nu poate influenta procedurile legale din tara de resedinta, nu poate ajuta cetatenii care nu au documente valabile sa intre in tara in care doresc si nici nu pot face demersuri care ar interfera cu politica de imigrare a altui stat, nu poate face investigatii in cazur unor delicte si nici nu se poate substitui avocatilor.

MAE atrage atentia ca prin consulatele sale nu poate plati facturile, datoriile sau sa acorde imprumuturi, nu poate face aranjamente de calatorie si nici sa gaseasca un loc de munca, nu asigura cazare si nici servicii de traducere si nici nu poate obtine un tratament preferential in institutiile de sanatate sau in arest, fata de cel standard.  

Ghidul contine si informatii care se refera la actele necesare pentru calatoria in strainatate, modalitatile in care poate fi acordata asistenta consulara, recomandari privind pregatirea calatoriilor in alte tari, elemente utile pentru depasirea unor situatii nedorite si neprevazute precum furtul actelor sau al banilor, accidentarea masinii, imbolnavirea sau arestaream si conduita de urmat in timpul deplasarilor.

MAE recomanda ca, inainte de orice calatorie in strainatate, fiecare cetatean sa verificati sfaturile, conditiile si alertele de calatorie disponibile pe site-ul www.mae.ro , la rubrica "Sfaturi de calatorie", precum si alte informatii oficiale furnizate de autoritatile tarii in care urmeaza sa fie efectuata deplasarea.

Publicat Joi, 26 Martie 2009 - 14:31
Cuvinte cheie: MAE, Ghidul Serviciilor Consulare, calatorii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours