Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Intrevedere Predoiu-Boc pe tema sporurilor de 50% ale magistratilor

Catalin Predoiu va discuta, marti, la Guvern, cu premierul Emil Boc despre finantarea sistemului judiciar, dupa ce luni ministrul Justitiei si procurorul general au avut o intalnire la Ministerul Finantelor privind sporurile de 50% pentru stres care sunt cerute de magistrati.

Predoiu a declarat luni ca i-a cerut lui Emil Boc o intrevedere la care sa participe si membri CSM. Premierul a fixat aceasta intalnire pentru marti dupa-amiaza. Ministrul Justitiei spune ca vrea sa supuna atentiei premierului problemele privind finantarea sistemului judiciar si cea a sporurilor de 50% pe care magistratii le cer pentru stres.

Predoiu a explicat, pentru NewsIn, ca exista inechitati in sistem, deoarece CSM si Inalta Curte de Casatie si Justitie au inclus, in baza lor de calcul, acordarea sporului de 50% pentru magistratii proprii, care au hotarari definitive de la instante.

Acordarea acestor sporuri, spune Prodoiu, se face la cele doua institutii, in urma unei decizii din martie 2008 a ICCJ. Ministrul spune ca vrea sa gaseasca o "solutie unitara" pentru toti magistratii pentru inlaturarea inechitatilor din sistem. In acest context, ministrul a lansat, luni, un apel catre CSM si Inalta Curte pentru sistarea acordarii sporurilor de 50% pana la gasirea unei solutii unitare.

Potrivit lui Predoiu,este posibil ca marti sa se discute si despre includerea sporului de 50% pentru toti magistratii in bugetul pe 2009. Catalin Predoiu a mai declarat, luni, ca s-a consultat cu procurorul general, la Ministerul Finantelor, cu privire la acest spor. Ministrul spune ca aceste sporuri nu au fost aplicate la Ministerul Justitiei si Parchetul General, din cauza plafonului stipulat in buget in 2008 pentru cele doua institutii.

Predoiua a precizat ca s-a intalnit si vineri cu procurorul general, pentru a discuta despre activitatea DNA. Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a declarat, miercuri, 21 ianuarie, ca cel mai probabil Daniel Morar va fi propunerea sa pentru sefia DNA, precizand ca va face o noua propunere pentru functia de procuror sef al DNA in maximum doua saptamani. Ministrul a mai afirmat ca se va consulta, vineri, cu procurorul general, Laura Kovesi.

Publicat Luni, 26 Ianuarie 2009 - 17:45
Cuvinte cheie: Boc, Predoiu, sporuri, magistrati | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours