Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Guvernul tine cu dintii de schimbarea bugetarilor-sefi

Guvernul a anuntat ca nu va reveni asupra prevederilor ordonantei de urgenta privind deconcentratele, eventualele modificari ale acesteia urmand sa fie facute in momentul dezbaterii in Parlament.

Executivul a reactionat astfel protestelor Opozitiei si ale sindicatelor. "In cursul zilei de azi (luni n.r.), vom lansa o intrebare oficiala Guvernului legata de Ordonanta 37. Aceasta ar fi trebuit dezbatuta public si, fiind de competenta Consiliului Economic si Social, trebuia discutata cu partenerii sociali. Conform procedurii, vom astepta 30 de zile, iar apoi, in functie de raspuns, vom ataca in justitie", a spus Bogdan Hossu, lider CNS Cartel Alfa.

Conducerea PNL a validat masurile preconizate pentru combaterea ordonantei - solicitarea catre Avocatul Poporului pentru atacarea la CCR, sesizarea Comisiei Europene pe acest subiect si suport juridic pentru cei afectati.

Prim-vicepresedintele PNL Ludovic Orban a declarat ca ordonanta "risca sa scoata Romania din cadrul european in ceea ce priveste reforma in domeniul administratiei publice". "Astazi se va depune textul final la Avocatul Poporului", a precizat el.

Doua mii de functionari publici

Presedintele Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP), Andras Skazal, a declarat ca Ordonanta de Urgenta privind deconcentratele se resfrange asupra a 2.092 de functii publice din cele aproape 170.000 din sistem. Seful ANFP a spus ca din cei 2.092 de functionari publici care intra sub incidenta OUG, 894 sunt directori, iar 1.198 sunt adjuncti.

El a adaugat ca fostii sefi ai serviciilor deconcentrate pot ocupa unul dintre posturile vacante din institutia in care activeaza, pot fi transferati intr-o alta institutie sau redistribuiti de Agentia Functionarilor Publici.

La randul lor, cei din Federatia Educatiei Nationale (FEN) au cerut guvernului modificarea Ordonantei 37/2009 privind demiterea tuturor sefilor directiilor deconcentrate din administratia locala, din cauza unei ambiguitati ce ar duce la incheierea contractelor a peste 22.000 de directori de scoli.

Potrivit OUG, care a fost publicata miercuri, 22 aprilie, in Monitorul Oficial, functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei.

Publicat Luni, 27 Aprilie 2009 - 18:45
Cuvinte cheie: deconcentrate, guvern, sindicate, bugetari, PNL, Hossu, Orban | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours