Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Fost agent al Romaniei la Haga locuieste in continuare in Militari si merge la serviciu cu metroul

Bogdan Aurescu, fost agent al Romaniei la Haga in procesul cu Ucraina si numit apoi secretar de stat in Ministerul de Externe, continua sa locuiasca intr-un apartament din Militari si sa mearga la serviciu cu metroul, a spus el intr-o emisiune de la Realitatea TV.

"Orice secretar de stat are o masina de serviciu, dar prefer sa folosesc metroul pentru ca este mult mai simplu sa ajung la minister. De la mine din Militari sunt 45 de minute cu metroul, este solutia perfecta. Stau la Piata Gorjului intr-un bloc in care stau de ani de zile", a povestit el.

Intrebat daca secretarii de stat nu au locuinta de serviciu, Aurescu a raspuns: "Sincer, nu stiu, desi am mai fost secretar de stat pentru afaceri europene in 2004, pana la inceputul lui 2005, dar nu cred ca asta e o problema esentiala".

Bogdan Aurescu, in varsta de 35 de ani, a condus echipa care a pledat cauza Romaniei in procesul cu Ucraina de la Haga pentru delimitarea platoului continental din jurul Insulei Serpilor. Curtea de la Haga a dat dreptate Romaniei, acordandu-i aproape 80% din zona disputata si punand capat astfel unui litigiu vechi de cateva decenii.

Aurescu, care avea rang de director general in MAE roman, a fost agent pentru CIJ din 2004, cand Romania a sesizat Curtea Internationala de Justitie in diferendul cu Ucraina. El a participat incepand cu 2001 si pana la sesizarea CIJ in 2004, ca adjunct al sefului delegatiei si, respectiv, ca sef de delegatie la negocierile desfasurate pentru delimitarea spatiilor maritime cu Ucraina anterioare sesizarii CIJ.

La o zi dupa victoria de la Haga, Bogdan Aurescu a fost numit secretar de stat pentru pentru afaceri strategice in MAE, la propunerea ministrului de externe, Cristian Diaconescu.

Publicat Sambata, 7 Februarie 2009 - 19:41
Cuvinte cheie: Bogdan Aurescu, agent, Romania, Haga | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours