SCANDALUL OPREA S-A TERMINAT
Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Dragnea, instalat la Interne - cu fast, dar fara Basescu

Scandalul Oprea se stinge, odata cu instalarea lui Liviu Dragnea in fotoliul de ministru al Administratiei si Internelor. Nu fara alte scantei. Presedintele Basescu nu a participat la instalarea lui Dragnea, la Doi si-un sfert (DGIPI), in locul "Vulpii" Virgil Ardelean nu e nimeni, iar declaratiile lui Geoana despre faptul ca numirile in minister nu sunt politizate suna mai degraba a scuza.

Presedintele Traian Basescu nu a ajuns, miercuri, la ceremonia de instalare in functie a lui Liviu Dragnea, de la sediul Ministerului Administratiei si Internelor. Dragnea a declarat ca a aflat cu 15 minute inainte de ceremonia de instalare a sa in functia de ministru al Administratiei si Internelor ca presedintele Traian Basescu nu va mai participa la acest eveniment. Dragnea a spus ca nu stie daca ar fi trecut coloana oficiala a presedintelui prin zona in care se afla MAI.

Ceremonia de miercuri a fost una de amploare, neobisnuita prin numarul mare de participanti, primirea oficialilor fiind facuta de garda de onoare. De altfel, Liviu Dragnea i-a convocat, miercuri, la Bucuresti, pe sefii structurilor din MAI, secretarii de stat, sefii consiliilor judetene, primarii de municipii si pe prefecti.

Liviu Dragnea a depus marti juramantul de investire in functia de ministru al Internelor, la o zi dupa ce a fost propus de PSD pentru acest post. Presedintele Traian Basescu i-a spus noului ministru al Internelor, Liviu Dragnea, la ceremonia de depunere a juramantului, ca are convingerea ca un om provenit din administratia locala intelege mai bine importanta descentralizarii, proces ce trebuie infaptuit rapid.

Geoana: Caruselul numirilor la Interne s-a incheiat

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, la ceremonia de instalare a noului ministru de Interne, ca, odata cu preluarea mandatului de catre Liviu Dragnea, "caruselul numirilor s-a incheiat" si ca "jocul politic" nu trebuie sa afecteze activitatea profesionistilor din domeniu.

"Vreau sa trasez un mesaj tuturor profesionistilor, inclusiv celor care au fost adusi in lumina presei in ultimele saptamani ca se bucura din partea noastra de intregul respect si intreaga consideratiune. Jocul politic este una si respectul pentru profesionisti si meseriasi este alta", a spus Geoana.

El a spus ca Liviu Dragnea, odata cu preluarea mandatului la Interne, nu mai este "ministru PSD", ci "un ministru in Guvernul Romaniei". "Este un ministru care are obligatia sa conlucreze cu primul ministru, cu presedintele Romaniei, cu alesii locali, cu Parlamentul Romaniei si da, cu structurile de elita al acestui minister fanion al administratiei romanesti. Vreau sa va asigur si in numele meu si in numele Parlamentului Romaniei si al Senatului Romaniei, vom asigura toate conditiile pentru ca factorul politic sa nu interfereze in activitatea dumneavoastra", a declarat Geoana.

Geoana: Vom fi garantul unei atitudini impartiale

Referindu-se la evenimentele de la MAI, unde s-a schimbat ministrul intr-un timp atat de scurt, presedintele PSD a spus ca nu trebuie sa ramana impresia ca politicul "acapareaza" ministerele.

"Exista un palier politic de numiri, exista o anumita patima inclusiv in presa cu privire la aceste numiri dar vreau sa va asigur si eu asa cum a facut-o si presedintele aseara la ceremonia de depunere a juramantului a domnului ministru Dragnea, vom asigura echilibrul politic si vom face ca profesionsitii sa-si faca datoria.

Si vreau ca orice urma de preocupare fata de acest risc ca politicul sa devina acaparator in ministerele de forta ale Romaniei nu-si are temeiul si vom fi garantul unei atitudini impartiale atata vreme cat dumneavoastra va veti face datoria fata de cetatean si fata de patrie", a adaugat Geoana.

Dragnea are mana libera la alegera subordonatilor

Presedintele Mircea Geoana a declarat, dupa ceremonia de instalare a noului ministru de Interne, ca va avea o discutie cu Liviu Dragnea despre celelalte functii de conducere din minister , spunand ca nu vrea sa creeze impresia ca PSD impune politic niste nume,dar ca deciziile vor fi luate la partid.

"Intr-un fel si eu sunt putin vinovat ca am avut o perioada de incertitudine pentru acest important minister.Important e ce va face domnul Dragnea de azi incolo, nu ceremonia de instalare" a spus Mircea Geoana.

Intrebat daca s-a schimbat vreun nume de pe lista de propuneri a fostului ministru Gabriel Oprea, Geoana a precizat ca urmeaza sa discute acest aspect cu Liviu Dragnea.

"Ii las domnului ministru Dragnea dreptul firesc de a se instala astazi si de a avea cu dansul o conversatie cu privire la functiile de conducere din minister dupa ce ia contact cu ministerul, vorbeste cu oamenii, nu vreau sa dam senzatia ca impunem politic niste situatii, sunt cateva decizii de natura politica pe care le vom lua la nivelul partidului", a declarat Geoana.

DGIPI, inca fara sef

In ceeea ce priveste persoana care va ocupa postul de director al DGIPI, Geoana a spus: "evident, sunt foarte multi oameni profesionsti, nu cred ca e o problema sa fie gasite". Seful Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna va fi numit joi, iar cel mai vehiculat nume pentru preluarea acestei functii este cel al adjunctului Directiei Generale Anticoruptie, Ionel Georgescu, potrivit unor surse din Ministerul Administratiei si Internelor.

Dragnea a spus, miercuri, la instalarea sa in functie, ca nu a facut nicio numire la DGIPI, acest lucru urmand sa fie facut in perioada urmatoare. Ionel Georgescu a declarat, miercuri, pentru NewsIn, ca a aflat din presa despre nominalizarea sa, dar ca nimeni nu i-a propus aceasta functie pana in prezent.

Publicat Miercuri, 21 Ianuarie 2009 - 12:08
Cuvinte cheie: Liviu, Dragnea, ministru, minister, Administratie, Interne, Basescu, Geoana, DGIPI, PSD, numiri | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours