Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Diaconescu s-a intalnit cu consilierul lui Obama pentru securitate

Ministrul roman de externe Cristian Diaconescu a avut duminica la Munchen o intalnire cu consilierul pentru securitate nationala al presedintelui american, James Jones, acesta fiind primul contact direct al diplomatiei romanesti cu un reprezentant al noii administratii americane, informeaza MAE.

Diaconescu si oficialul american au abordat "principalele directii de cooperare politica cu noua administratie de la Washington, dezvoltarea parteneriatului strategic intre Romania si SUA, domeniile de colaborare politico-militare si de securitate in Irak, Afganistan si bazinul Marii Negre", potrivit comunicatului MAE.

Ministrul roman s-a intalnit la Munchen si cu presedintele Comisiei Europene Jose Durao Barroso, precum si cu secretarul general OSCE, Piere de Brichambaut. In discutiile cu acestia, Diaconescu a abordat problematica politicii europene in regiune, necesitatea coordonarii eforturilor europene privind stabilizarea situatiei din Transnistria si Georgia, precum si o abordare unitara si coerenta la nivel european privind securitatea energetica.

Impreuna cu ministrii de externe din Grecia, Turcia si Serbia, Diaconescu a stabilit elemente concrete de colaborare bilaterala pentru perioada urmatoare, inclusiv in format trilateral. Oficialii au discutat si o serie de proiecte de cooperare la Marea Neagra, bazinul dunarean si pentru facilitarea schimburilor economice in regiune.

Publicat Duminica, 8 Februarie 2009 - 18:29
Cuvinte cheie: Diaconescu, MAE, Romania, SUA, Obama, consilier | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours