Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Diaconescu, "incurajat" de atitudinea Serbiei fata de problema romanilor din Valea Timocului

Ministrul de externe Cristian Diaconescu a spus joi, in cadrul unei conferinte de presa comune cu omologul sau sarb Vuk Jeremici, ca priveste pozitiv preocuparea autoritatilor sarbe referitoare la drepturile romanilor din Valea Timocului.

Cei doi ministri au anuntat in conferinta comuna de presa ca au convenit sa intensifice colaborarea pentru a proteja drepturile minoritatilor din ambele tari. "Sunt incurajat in ceea ce priveste preocuparea autoritatilor de la Belgrad cu privire la situatia minoritatilor romane din Valea Timocului", a spus Cristian Diaconescu.

"Vom continua pe viitor sa intensificam relatiile de colaborare intre tarile noastre, iar o chestiunea foarte importanta o reprezinta drepturile minoritatilor", a spus si Vuk Jeremici.

Ministrul sarb a accentuat ca intre Romania si Serbia nu exista divergente in privinta minoritatilor. "Nu exista nicio chestiune deschisa (divergenta - n.r.) intre cele doua tari, iar guvernele noastre nu vor permite ca o astfel de chestiune deschisa sa apara in relatia bilaterala", a subliniat Jeremici.

Cei doi oficiali au aratat ca este foarte posibil ca un consulat roman sa fie deschis in Valea Timocului, asa cum cere insistent, de mai multi ani, numeroasa comunitate de romani de acolo.

"Romania va continua sa sprijine ferm viitorul Serbiei in UE, iar acest lucru mi se pare firesc avand in vedere relatiile extrem de bune intre cele doua tari. (...). Romania va fi un avocat al Serbiei pentru ca aderarea la UE sa devina realitate", a declarat Diaconescu in final.

Publicat Joi, 12 Martie 2009 - 15:01
Cuvinte cheie: Diaconescu, Valea Timocului, minoritati, Serbia | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours