Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Diaconescu cere Ungariei sustinerea culturii minoritatii romanesti

Ministrul roman de externe Cristian Diaconescu a insistat pentru continuarea sprijinului acordat de statul ungar culturii minoritatii romanesti, in cadrul intalnirii sale de la Budapesta cu omologul sau ungar Peter Balasz.

Ministrul roman de externe a insistat pentru mentinerea finantarii acordate de statul ungar saptamanalului Foaia Romaneasca si a sprijinului acordat Bisericii Ortodoxe Romane din Ungaria. Diaconescu a subliniat si necesitatea unui accent sporit pe educatia in limba materna pentru minoritatea romaneasca din Ungaria, relateaza Newsin.

Cei doi demnitari au abordat si aspecte care tin de relatia bilaterala si s-a convenit in privinta organizarii a celei de-a cincea sesiuni a sedintei comune de guvern in a doua parte a acestui an in Romania.

Strategia pentru bazinul Dunarii a reprezentat, de asemenea, una dintre principalele teme abordate in discutiile dintre ministrul roman al afacerilor externe Cristian Diaconescu si omologul ungar.

Pe agenda discutiilor s-a aflat si situatia din vecinatatea estica, in perspectiva apropiatului Summit de lansare a Parteneriatului Estic, precum si importanta complementaritatii dintre Parteneriatul Estic si Sinergia Marii Negre.

Sefii celor doua diplomatii au abordat, de asemenea, dosarul energetic si, in context, importanta proiectului Nabucco si a interconectarii retelelor nationale de transport al gazului natural si electricitatii, aspecte institutionale din cadrul UE si criza economica si financiara mondiala.

Dupa Ungaria, Cristian Diaconescu merge joi in vizita la organizatiile internationale de la Viena.

Publicat Joi, 30 Aprilie 2009 - 11:04
Cuvinte cheie: Diaconescu, Ungaria, Peter Balasz | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours