Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Diaconescu cere explicatii MAE moldovean cu privire la romanii opriti la frontiera

Ministrul de Externe al Romaniei, Cristian Diaconescu, a cerut, vineri, explicatii MAE din Republica Moldova, privind motivele pentru care cetatenii romani sunt opriti si intorsi din drum la granita dintre cele doua state.

Ministrul de Externe, Cristian Diaconescu, a declarat, vineri, la Arad, ca  notele verbale trimise autoritatilor de la Chisinau reprezinta "un semnal foarte serios".

"Am cerut lamuriri de la Ministerul de Externe al Republicii Moldova privind motivele pentru care sunt opriti cetateni romani la granita intre Romania si Moldova. Ne-am exprimat preocuparea privind modul in care sunt tratati acesti cetateni. Ar fi bine ca in conditiile in care exista informatii in legatura cu anumite preocupari ale colegilor de la Chisinau sa ne fie transmise. Deocamdata, nu s-a pus problema, nu vom intra in disputa publica", a declarat Cristian Diaconescu.

Ministrul roman a mai afirmat ca relatiile dintre Romania si Moldova trebuie sa ramana normale.

"Este un context electoral pe care nu vreau sa-l comentez, dar, subliniem, inca odata, faptul ca suntem cetateni europeni sau dorim, aspiram, spre acest statut, motiv pentru care libera circulatie, respectarea drepturilor fundamentale in acest sens sunt obligatorii. Si, in conditiile in care, recent, zeci de cetateni romani au fost dati jos din tren fara a li se explica de ce acest lucru, in mod natural dorim sa stim care este situatia (...). Noi stim foarte clar ce asteptam de la autoritatile moldovene. Si anume, un mod normal, transparent de colaborare, si in orice caz eliminarea unor sicane, mai ales in conditiile in care acestea nu au nici un fel de ratiuni. Din punctul nostru de vedere plecam de la premisa ca relatiile dintre cele doua state sunt si trebuie sa ramana normale si cat se poate de angajante din punct de vedere european. Exprimarea preocuparii sau ingrijorarii prin notele verbale care acum sunt trimise autoritatilor de la Chisinau reprezinta un semnal foarte serios", a mai afirmat ministrul de externe.

In ultimele 5 zile, mai multe grupuri de cetateni romani si moldoveni si chiar delegatii oficiale au fost intorsi din drum de vamesii moldoveni sub diverse pretexte. Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Constantin Simirad, a declarat, joi, ca va sesiza Ministerul Afacerilor Externe cu privire la faptul ca o delegatie oficiala formata din reprezentanti ai Consiliilor Judetene din Iasi si Vaslui nu a fost de asemenea lasata sa intre in Republica Molodva. Citeste mai mult...
Publicat Vineri, 27 Martie 2009 - 13:50
Cuvinte cheie: romani, granita, Moldova, Chisinau, ministru, Diaconescu | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours