Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Diaconescu: Prin comportamentul lor, autoritatile de la Chisinau se indeparteaza de UE

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a facut un apel-avertisment catre autoritatile de la Chisinau, carora le-a spus ca risca o deteriorare a relatiilor cu UE, dupa ce in ultimele zile au blocat la granita accesul in R. Moldova a sute de cetateni romani.

Seful diplomatiei si-a exprimat "dezamagirea" fata de "incalcarea de catre autoritatile de la Chisinau a obligatiilor care decurg din relatia cu UE" atunci cand restrictioneaza libera circulatie a cetatenilor romani, dar a precizat ca Romania nu va lua contramasuri.

Cristian Diaconescu a cerut autoritatilor de la Chisinau sa inceteze abuzurile impotriva cetatenilor romani, in conditiile in care nu a primit, pana in prezent, vreun semnal sau vreo clarificare la solicitarile de explicatii privind blocarea la granita a peste 200 de cetateni romani in ultimele zile.

El a precizat ca a solicitat colegilor de la Chisinau, prin note verbale si dialog consular, explicatii in legatura cu aceasta situatie."Nu am primit pana acum vreun semnal sau clarificare", a spus ministrul.

Cristian Diaconescu a vorbit despre relatiile dintre Republica Moldova si Uniunea Europeana, precizand ca UE a subliniat adesea ca ritmul reformelor din Republica Moldova va influenta relatiile cu Bruxelles. "Ceea ce s-a intamplat in ultimele zile reflecta ignorarea cerintelor de la Bruxelles", a spus Cristian Diaconescu. Ministrul a precizat insa ca Romania este, in continuare, un sustinator al parcursului european al Republicii Moldova, ca sustine un regim fara vize pentru cetatenii moldoveni, dar ca este nevoie ca autorititatile de la Chisinau sa-si asume obligatiile prin acordul cu UE.
Update 1 publicat Duminica, 29 Martie 2009 - 16:41
Diaconescu cere autoritatilor moldovene sa inceteze abuzurile impotriva cetatenilor romani
Ministrul de Externe Cristian Diaconescu a cerut duminica "public si oficial" autoritatilor din Republica Moldova sa "inceteze abuzurile impotriva cetatenilor romani", aratand ca peste 200 de persoane au fost blocate in ultimele zile la granite sub diferite pretexte.
Ministrul a precizat ca MAE a primit sesizari atat din partea unor institutii administrative ale statului, cat si din partea cetatenilor, organizatiilor neguvernamentale si a unor grupuri artistice.

Diaconescu a precizat ca MAE a cerut explicatii autoritatilor din tara vecina prin canalele diplomatice specifice - note verbale, dialog la nivelul structurilor consulare - dar pana in prezent Romania nu a primit nici un raspuns din partea Chisinaului, potrivit Newsin.
Articol original publicat Duminica, 29 Martie 2009 - 14:22
Cuvinte cheie: diaconescu, chisinau, UE, gratina, ministru de externe, r.moldova | Afisari: 311
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours