Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Codul Civil si Penal vor fi gata pana pe 15 mai, cele de Procedura pana in toamna

Codul Civil si cel Penal vor fi inaintate Senatului pana pe 15 mai, in timp ce pentru Codurile de Procedura dezbaterile au fost prelungite pana in toamna, Guvernul renuntand la posibilitatea asumarii raspunderii pe cele patru legi, a anuntat ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Victor Ponta.

"Decizia e foarte clara, continuam sa lucram in cele doua comisii la cele doua coduri substantiale, Codul Civil si cel Penal, cu intentia de a le avea finalizate intr-o forma cat mai buna pana pe 15 mai. Daca reusim sa avem aceste doua forme finalizate si daca si eu si dl Buda, presedintele comisiei pentru Codul Civil, constatam ca termenul de 15 mai e realizabil, le punem pe ordinea de zi a Senatului intr-o procedura cat mai urgenta, urmand ca pentru cele de Procedura sa lucram in cursul verii si pana in toamna sa stabilim un termen", a declarat Ponta, la finalul sedintei coalitiei, relateaza Newsin.

Ministrul pentru Relatia cu Parlamentul a precizat ca in aceste conditii nu se mai poate vorbi de posibilitatea asumarii raspunderii Guvernului pe cele patru legi. "Nu s-a mai discutat deloc de asumare, atata timp cat pana pe 15 mai avem cele doua proiecte finalizate si puse pe masa Parlamentului", a declarat vicepresedintele PSD.

Ponta a mai spus ca o asemenea decizie, de evitare a asumarii raspunderii pe Coduri, a fost si recomandarea comisarului european pe justitie, Jacques Barrot. "Asta a fost si cererea comisarului Barrot, care a spus ca, daca reusim sa terminam cele doua Coduri, sa le avem in Parlament in aceasta sesiune, si sa stabilim un termen rezonabil pentru cele de Procedura", a adaugat Ponta.

Ministrul a mai spus ca ar fi fost imposibil ca si celelalte coduri sa fie adoptate pana pe 15 mai si a adaugat ca renuntarea la asumare nu a fost un compromis, ci o realitate.

Victor Ponta s-a aratat multumit de activitatea celor doua comisii. El a spus ca parlamentarii juristi au tinut si vor tine cont si de acum inainte de toate amendamentele si observatiile. 

Publicat Miercuri, 22 Aprilie 2009 - 13:55
Cuvinte cheie: ponta, coduri, guvern | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours