Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Bogdan Aurescu: Romania vrea sa promoveze combaterea finantarii activitatilor teroriste in regiune

Secretarul de stat al MAE, Bogdan Aurescu, a declarat ca Romania vrea sa promoveze cooperarea in zona privind aplicarea sanctiunilor financiare pentru combaterea terorismului, schimbul de experienta intre state fiind insa crucial la acest nivel.

Secretarul de stat pentru afaceri strategice al Ministerului de Externe, Bogdan Aurescu, a deschis miercuri lucrarile seminarului "Implicatiile juridice ale rezolutiilor Consiliului de Securitate privind sanctiunile financiare pentru combaterea terorismului", care se desfasoara miercuri si joi la Bucuresti si la care participa peste 20 de state din regiune.

"Pentru Romania, acest seminar vine intr-un moment crucial de evaluare, reevaluare si reajustatare a legislatiei nationale in perspectiva provocarilor specifice ridicate de implementarea sanctiunilor internationale. (...) Recenta noastra experienta legislativa in acest sens a aratat ca este necesara o foarte buna cunoastere a sanctiunilor si o interactiune cu institutiile internationale care stabilesc aceste sanctiuni. De asemenea, este important studiul comparativ intre legislatiile diferitelor tari si schimbul de experienta intre state", a subliniat oficialul roman.

In opinia lui Bogdan Aurescu, gazduirea seminarului de catre Romania arata angajamentul ferm al tarii noastre pentru promovarea legaturilor dintre Uniunea Europeana si statele din regiune.

Secretarul de stat Bogdan Aurescu considera ca succesul acestui seminar va fi masurat prin capacitatea de a releva stadiul legislativ din fiecare tara in parte in domeniul stoparii finantarii terorismului, identificarea celor mai bune practici in acest sens si evaluarea asistentei pe care organismele internationale o pot oferi statelor care doresc sa implementeze acest sistem de sanctiuni.

Laszlo Szucs, de la Actions Agains Terrorism Unit din cadrul OSCE, a explicat ca reuniunea de la Bucuresti este o buna oportunitate pentru a analiza rezolutiile ONU pentru combaterea terorismului prin sanctiuni financiare si pentru a discuta metodele care stau la dispozitia fiecarui stat pentru a aplica aceste sanctiuni si pentru a gestiona provocarile care pot aparea.

Discutiile din cele doua zile ale reuniunii se axeaza pe regimul de sanctiuni aplicat al-Qaida si talibanilor, prevenirea finantarii terorismului biologic, chimic si nuclear, rolul Comisiei de experti pentru evaluarea masurilor impotriva spalarii de bani si a finantarii terorismului (MONEYVAL) si compatibilitatea dintre protectia drepturilor omului si combaterea finantarii terorismului.

La reuniune participa Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Georgia, Grecia, Ungaria, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina.

Publicat Miercuri, 1 Aprilie 2009 - 12:32
Cuvinte cheie: Bogdan Aurescu, terorism, seminar international | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours