Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Blaga a semnat trei contracte cu finantare europeana

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Locuintei, Vasile Blaga, a semnat vineri la Consiliul Judetean Mehedinti trei contracte de finantare prin Programul Operational Regional in valoare totala de 21 milioane de euro si care presupune reabilitarea a 70 de kilometri de drum.

Primul proiect vizeaza reabilitarea tronsonului de drum judetean DJ 670 pe ruta Negoiesti-Floresti, a carui valoare se ridica la suma de 12,5 milioane de euro, transmite corespondentul NewsIn.

Tot pentru Mehedinti a fost semnat si un alt proiect, in valoare de 2,5 milioane de euro, al catui beneficiar este Consiliul Local Orsova. Cu acesti bani vor fi reabilitati peste 7 kilometri de strazi din muncipiul Orsova, se va amenaja si o pista petru biciclete, se va reface suprastructura trotuarelor si se va rezolva si problema parcarilor.

Cel de-al treilea proiect, in valoare de 6 milioane de euro, il are ca beneficiar pe Consiliul Judetean Olt. Acesta presupune reabilitarea in sudul judetului a drumului judetean DJ 604 intre kilometri 36-74, drum care face legatura intre judetele Teleorman si Dolj.

Presedintele Consiliului Judetean Mehedinti, Marius Balu, a declarat ca, in maximum trei saptamani, se va semna si contractul de finantare pentru reabilitarea si modernizarea drumului judetean 670 Marga-Baia de Arama, a carui valoare de finantare nerambursabila se ridica la circa 10 milioane de euro. Prin reabilitarea celor doua tronsoane de drum judetean, presedintele Marius Balu, se arata increzator ca, in acest fel, se va da o sansa valorificarii depline a potentialului turistic al zonei de nord a judetului.

Ministrul Vasile Blaga a declarat ca pentru anul 2009 MDRL si-a propus sa cheltuiasca peste 1 miliard de euro in cadrul programului operational regional.

„Este o premiera pentru mine, in calitate de ministru al Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei, intrucat sunt primele contracte cu finantare europeana pe care le semnez. Pentru anul 2009 ne-am propus sa cheltuim peste 1 miliard de euro prin acest program operational regional. De asemenea, sunt 11 proiecte de cooperare teritoriala in derulare si vreau sa va spun ca Mehedintiul poate beneficia de 300 de milioane de euro in baza unor proiecte viabile cu Bulgaria ori Serbia”, a spus Vasile Blaga.

Ministrul MDRL a mai precizat ca, in acest an, bugetul alocat ministerului pentru refacerea infrastructurii este de 10 miliarde de euro. In context, Blaga s-a declarat foarte nemultumit de termenele foarte lungi dintre momentul incheierii unui contract si punerea lui in executie, intarzieri datorate contestatiilor nesfarsite depuse de firmele nemultumite ca nu au castigat licitatiile din varii motive.

Din acest motiv, ministrul sustine ca va propune in prima sedinta de guvern modificari legislative pentru atragerea raspunderii celor care contesta la nesfarsit licitatiile. „Cine s-a specializat in constestatii, sa plateasca. De exemplu, din cauza faptului ca o licitatie a fost constestata a cincea oara, primarul din Dragasani vroia sa renunte la un proiect important in valoare de 50 de milioane de euro”, a precizat Vasile Blaga.

Publicat Vineri, 13 Februarie 2009 - 15:49
Cuvinte cheie: Blaga, MDRL, contracte | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours