Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Armata romana, inzestrata cu masini, avioane si elicoptere invechite

Jumatate dintre avionele de lupta, de transport aerian si elicoptere si peste trei sferturi dintre automobilele MApN sunt invechite, uzate si cu o fiabilitate scazuta.

Ministrul Apararii, Mihai Stanisoara spune ca, desi din punct de vedere cantitativ asigurarea cu echipamente este satisfacatoare, totusi calitatea acestora este indoielnica.

"Multe dintre echipamente au performante reduse, fiind uzate fizic si moral, cu fiabilitate scazuta, scoase din serviciu sau care nu se mai fabrica", a spus Stanisoara.

In acest context, ministrul a afirmat ca valoarea coeficientului de operativitate la principalele categorii de tehnica si echipamente a fost sub 50% la avioane de lupta, de transport si elicoptere si sub 80% la automobile.

Aproape 600 de vagoane de munitie si 60 de tone de substante chimice periculoase au fost distruse in anul 2008 de catre MApN, iar in urmatorii 7 ani urmeaza sa se cheltuieasca 162,9 milioane de lei in acest scop, potrivit ministrului Apararii, Mihai Stanisoara.

Peste 3000 de posturi din Statul Major General au fost reduse anul trecut, in urma reorganizarii


Potrivit lui Stanisoara, in prezent, efectivele din Statul Major General se ridica la 73.873 militari, ceea ce reprezinta 95% din totalul efectivelor MApN.

"Totusi, in pofida reducerii numarului de posturi, la nivelul Armatei exista o incadrare cu personal de 86,05%", a declarat ministrul

In cadrul bilantului, ministrul a mai spus ca au fost utilizate credite bugetare de aproape 9 milioane de lei pentru instruirea personalului MApN in institutii de invatamant din strainatate, dar si in misiunile externe.


Publicat Marti, 24 Martie 2009 - 18:28
Cuvinte cheie: armata, munitie, armament, MApN | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours