Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Andronescu: Sunt optimista cu privire la majorarea salariilor profesorilor

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu a declarat, pentru NewsIn, ca odata primit bugetul de 6% din PIB pentru invatamant crede ca va putea trece la aplicarea legii 221/2008 privind majorarile salariale, dar ca va tine cont de o diferentiere a lefurilor in functie de performante.

"Odata ce voi primi confirmarea finala pentru cei 6% din PIB, sunt optimista si in ceea ce priveste realizarea majorarilor salariale. Vom incepe la minister discutiile cu reprezentantii sindicatelor si vom discuta despre ce fonduri bugetare vom aloca majorarilor salariale si mai ales despre aplicarea unor criterii de diferentiere a acestora.

Sunt convinsa ca vom cadea de acord asupra bugetului de salarii si asupra cresterilor, mai ales ca am semnat cu sindicatele un pact in care acestia se angajeaza sa sustina cresterea performantei in invatamant, pentru care salarizarea diferentiata este un factor principal", a precizat ministrul Educatiei.

La randul lor, sindicalistii asteapta intalnirile ulterioare de la minister, pentru detalierea cresterilor salariale. "Majorarile salariale se pot aplica din bugetul de 6%. Inca nu am stabilit cand ne vom intalni cu ministrul Ecaterina Andronescu pentru discutii.

Premierul a vorbit de o crestere salariala de 5% in prima faza, mai ramane de vazut cum se poate ajunge la procentul final de 33%. Ma gandesc ca se poate aplica majorarea din veniturile proprii ale ministerului", a spus liderul Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, Aurel Cornea, care s-a aratat increzator in privinta comunicarii cu reprezentantii ministerului.

Sindicatele sunt de acord si cu salarizarea diferentiata. "Credem ca majorarile se vor aplica, mai ales ca fondul de salarii este 35% din buget, deci raman bani si pentru investitii. Cat despre salarizarea diferentiata, ea trebuie aplicata, dar profesorii trebuie sa fie increzatori, ca este o masura foarte buna la care vor face fata cu brio", a afirmat si liderul Federatiei Educatiei Nationale, Constantin Ciosu.

Publicat Joi, 29 Ianuarie 2009 - 19:23
Cuvinte cheie: Ecaterina, Andronescu, Buget, educatie, invatamant, majorare, salarii, profesori, 6% | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours