Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Andronescu: Raportul CUC nu arata situatia reala din invatamantul romanesc

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a declarat ca topul integritatii universitatilor nu arata situatia reala din invatamantul superior si ca raportul realizat de Coalitia pentru Universitati Curate (CUC) trimite in derizoriu intregul sistem de invatamant romanesc.

"Nu cred ca societatea romanesca are ceva de castigat prin condamnarea si trimiterea in derizoriu a tuturor institutiilor de invatamant superior. Nu am citit intregul raport intocmit de Coalitia pentru Universitati Curate, insa mi se pare nederept ca Politehnica sa fie considerata o universitate de trei stele. Eu stiu exact situatia acestei universitati si nu mi se pare corect ca o institutie al carei buget este constituit, in proportie de 53%, din fonduri atrase prin programe de cercetare sa fie denigrata in acest fel", a declarat Andronescu, potrivit Newsin.

Ministrul Educatiei mai spune ca problemele majore enuntate de raportorii CUC, respectiv raspandirea nepotismului in 95% din universitatile de stat, tolerarea plagiatului in 71% din institutii si emiterea de diplome false in 10% din universitati, nu caracterizeaza in proportie atat de mare invatamantul superior.

Andronescu a precizat ca, dupa consultarea raportului, se va gandi la eventuale masuri in sistemul universitar, daca va fi cazul. "Invatamantul superior romanesc inseamna mai mult decat procentele date de CUC. In plus, si in cazul situatiilor semnalate de presa, cum ar fi cel mai recent scandal privind emiterea a 15.000 de diplome false, informatiile trebuie verificate cu atentie. De exemplu, dupa anuntarea acestei ultime nereguli, dupa verificarile corpului de control am descoperit ca nu e vorba de atat de multe cazuri, ci doar de cateva sute de diplome de bacalaureat", a precizat ministrul Educatiei.

Citeste si: Marea "familie" a educatiei romanesti: Nepotismul e prezent in 95% dintre facultatile de stat 

Publicat Marti, 14 Aprilie 2009 - 17:08
Cuvinte cheie: andronescu, cuc, raport, nepotism, diplome | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours