Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Televiziune online si documente electronice pentru e-Senat

Secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, a declarat joi ca, in aproximativ doua saptamani, va fi lansat noul site si televiziunea online ale acestei camere, iar senatorii vor incepe sa-si desfasoare activitatea lucrand pe laptop-uri, si nu cu materiale pe hartie.

Vasiliu a precizat ca, in sedinta conducerii Senatului de saptamana viitoare, va prezenta un memorandum in legatura cu punerea in aplicare a strategiei Directiei de comunicare, imagine si presa, care include un nou site al acestei camere, pe care va functiona si televiziunea online, prin care se vor transmite sedintele de plen.

"Televiziunea online a Senatului este gata de functionare, orice cetatean va putea viziona sedintele de plen ale Senatului", a afirmat secretarul general. El a adaugat ca memorandumul va fi dat spre consultare senatorilor, iar daca acestia au de facut ceva observatii, modificarile sa fie facute "in timp util", astfel ca in doua saptamani sa fie lansat proiectul.

Pe de alta parte, Vasiliu a vorbit si despre e-Parlament - un Parlament "fara hartii". Secretarul general a mentionat ca deja s-au facut primii pasi. "Am facut adresa la Guvern pentru a fi predat bugetul de stat pe 2009 pe CD-uri. Din moment ce (senatorii - n.r.) vor avea laptop-uri in dotare, vor avea totul pe CD. Revista presei nu se mai editeaza zilnic pe brosurica, apare pe intranet", a explicat el, adaugand ca toate rapoartele si avizele care vor fi facute de comisii vor fi trecute in format electronic, iar senatorii sa vor mai lucra in sedinte "cu teancul de hartii", "ci vor opera direct pe laptop".

In acest sens, Vasiliu a precizat ca in proiectul de buget al Senatului, modificat fata de cel deja votat in sesiunea trecuta, au ramas cele 40 de laptopuri care trebuiau achizitionate. El a mentionat ca, in legislatura trecuta, nu toti senatorii au avut aceste dotari, astfel ca se doreste completarea necesarului de 40 din bugetul pe 2009. Cat priveste laptopurile deja existente, secretarul general a mentionat ca ele au fost predate de vechii senatori si redistribuite celor noi.

Secretarul general a mentionat ca noul proiect de buget va fi prezentat cel mai probabil in Biroul Permanent de marti, urmand ca "eventual miercuri sa fie dezbatut in sedinta de plen". Dan Vasiliu a declarat miercuri, pentru NewsIn, ca, la solicitarea Ministerului Finantelor, bugetul Senatului pentru anul 2009 va fi refacut, desi a fost votat anul trecut si publicat deja in MOf, iar noua varianta va prevedea o reducere cu 22% a cheltuielilor.

Publicat Joi, 29 Ianuarie 2009 - 16:09
Cuvinte cheie: Senat, cheltuieli, televiziune, online, documente, electronice | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours