Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Subiect de cearta la Parlament: Bugetul, pe hartie sau pe CD, PDF sau TXT?

Deputatii s-au contrazis, in sedinta Biroului Permanent de luni, asupra propunerii ca bugetul sa fie trimis parlamentarilor pe CD-uri, marul discordiei reprezentandu-l "forma needitabila" impusa de formatul PDF, in care ar urma, potrivit memorandumului intern, sa fie transmis proiectul Guvernului.

Deputatii au discutat, in sedinta Biroului Permanent de luni, un memorandum intern prin care se propune transmiterea de catre Guvern a proiectului de buget in doar 177 de exemplare tiparite, iar restul pe CD-uri.

"Cred ca a mai fost discutata aceasta problema de-a lungul timpului. Noi va propunem sa aprobati ca sa cerem Guvernului ca, in legatura cu bugetul, sa nu mai vina tiparit cu volumele pentru fiecare parlamentar, ci sa vina cu un numar de 177 de exemplare pe suport de hartie, care sa se duca la membrii Birourilor permanente, la liderii grupurilor, la grupurile parlamentare, la comisiile permanente si sa vina pe CD-uri", a spus secretarul general al Camerei, Gheorghe Barbu, potrivit stenogramei de pe site-ul Camerei.

Viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolaescu, s-a aratat contrariat de propunerea ca variantele transmise pe CD sa fie needitabile. "Am o interventie, daca-mi permiteti, la acest memorandum exista o propunere pe care nu am inteles-o si poate ca ne-o explica cineva. De ce s-a facut aceasta propunere – sigur, faptul ca se doreste sa se faca economie, sa se reduca cheltuielile cu hartia am inteles, ca se da un exemplar la 20 de parlamentari si asta am inteles – dar faptul ca se da pe CD in forma needitabila, retineti, needitabila, asta nu am inteles!", a spus Nicolaescu. "Este o expresie nefericita!", a venit replica secretarului Valeriu Zgonea, care a incercat sa-i explice liderului liberal ca este de fapt vorba despre proiectul de buget in format PDF.

"Este o confuzie, dansii inteleg prin needitabil faptul ca nu se poate interveni pe CD, poate doar sa fie privit pe display", a explicat Zgonea, Barbu aratand, la randul lui, ca bugetul poate fi multiplicat si in aceasta varianta. "Exact! Trebuia sa scrie aici PDF si toata lumea intelegea ce inseamna", a continuat Zgonea. "Nu inseamna ca nu poate fi printat, inseamna ca nu poate fi modificat continutul, ceea ce este cu totul si cu totul altceva", a intervenit si presedintele Camerei, Roberta Anastase.

Vicepresedintele Bogdan Olteanu a sugerat totusi ca bugetul sa fie transmis pe CD-uri in forma editabila. "S-ar putea sa vrem sa scoatem si noi de acolo, sa punem un tabel comparativ cu amendamentul nostru si textul initial si ne este mai usor daca dam copiere si textul nou", a aratat Olteanu, sustinut de Eugen Nicolaescu.

"Chiar ne ajuta mult mai mult si nu cred ca isi inchipuie cineva ca o sa incercam sa-l editam si sa pretindem ca este varianta Guvernului, stiti foarte bine acest lucru, ca varianta Guvernului este la dumneavoastra!", a incercat sa se justifice Bogdan Olteanu.

Memorandumul intern a fost votat de membrii Biroului Permanent dupa ce liberalii au insistat asupra formei editabile a bugetului, pe care au spus ca o vor folosi cu buna credinta.

Publicat Joi, 29 Ianuarie 2009 - 13:58
Cuvinte cheie: Parlament, Camera, Deputatilor, Buget, PDF, TXT, word, CD | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours