Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Senatorii PD-L vor protejarea patrimoniului national

Trei senatori ai PD-L, Anca Boagiu, Gheorghe David si Alexandru Peres, vor modificarea Legii 422 din 2001 privind protejarea monumentelor istorice in sensul introducerii de noi restrictii pentru modificari arhitectonice in zonele protejate.

O prima amendare a legii prevede clasificarea imobilelor din zonele protejate in trei categorii: monumente istorice, constructii si situri protejate si imobile comune. Primele doua categorii de imobile nu vor putea constitui obiectul unei cereri de desfiintare. De asemenea, in zonele protejate, orice cerere de desfiintare a unui imobil va trebui insotita de planul cladirii ce ar urma sa fie cladita in locul imobilului demolat, potrivit Newsin.

Pentru a limita eventualele abuzuri ale administratiilor locale asupra zonelor protejate, varianta modificata a Legii 422 ar urma sa oblige Directiile de cultura si consiliile locale sa faca publice cererile privind modificarea, declasarea sau desfiintarea monumentelor si a imobilelor situate in zonele protejate.

Nu in ultimul rand, proiectul de lege ar urma sa limiteze si interventiile asupra zonelor protejate inainte ca procesul de cartare si clasificare a imobilelor sa fie finalizat. "Pana la terminarea operatiunii de cartare a cladirilor, orice interventie asupra unui imobil situat intr-o zona protejata nu se va putea face decat pe baza unei cercetari in situ si a unui studiu de evaluare a semnificatiei sale cultural-istorice. Inainte de a fi supus avizarii, studiul va fi facut public, inclusiv prin afisarea pe website-ul Directiei de Cultura si Patrimoniu Cultural National in raza careia se afla imobilul", se arata in comunicatul PD-L.
Publicat Joi, 12 Martie 2009 - 13:42
Cuvinte cheie: patrimoniu, patrimoniu national, pdl, legea 422 | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours