Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Roberta Anastase: Parlamentarii sa primeasca pensii calculate dupa sistemul public

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat miercuri ca grupul parlamentar al PD-L a decis sa sustina un proiect prin care pensia parlamentarilor sa fie calculata dupa sistemul public de pensii. Presedintele Camerei a amintit ca un parlamentar PD-L a depus, in legislatura trecuta, o propunere pe acest subiect, care nu a intrat insa pe ordinea de zi a comisiei de resort, deci nici a plenului. "Dar este o decizie a grupului PD-L ca, imediat la inceputul sesiunii parlamentare, el sa fie depus si pensiile parlamentarilor sa fie calculate in acelasi regim al sistemului public de pensii", a afirmat Anastase.

In discutiile despre Statutul parlamentarilor, presedintele Camerei Deputatilor a explicat si procedura prin care s-au acordat indemnizatii tranzitorii fostilor parlamentari. "De la Secretariatul General s-a solicitat o declaratie pe proprie raspundere ca nu au alte venituri, declaratie care va fi reinnoita la inceputul fiecarei luni, pe toata perioada acordarii. In acelasi timp, indemnizatia se acorda lunar, nu ca un pachet de trei si sigur vom discuta daca este cazul ca ea sa mai existe. In Parlamentul European exista indemnizatia tranzitorie, dar putem sa discutam daca este oportuna sau nu in actualul context economic", a afirmat Anastase.

Pe acest subiect, secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu, a precizat ca, la fisc, nu sunt inregistrate toate veniturile, astfel ca se merge pe varianta declaratiei pe proprie raspundere. El a explicat ca fiecarui parlamentar care a solicitat indemnizatie tranzitorie i s-a transmis in scris ce inseamna in acceptiunea Ministerului Finantelor, alte surse de venit, cerandu-se sa faca o corelare cu declaratie de venit deja depusa pentru a cere indemnizatia. El a explicat ca aceasta decizie va fi luata de Biroul Permanent, pana acum fiind semnata doar de un membru al BP, care asigura permanenta in perioada vacantei parlamentere.

El a precizat ca, pana in acest moment, din 58 de cereri depuse, doi deputati au renuntat la indemnizatia tranzitorie, anume Tudor Mohora (PSD) si Razvan Bobeanu (PSD).

Publicat Miercuri, 21 Ianuarie 2009 - 13:55
Cuvinte cheie: Roberta, Anastase, presedinte, Camera, Deputatilor, lege, pensii, parlamentari | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours