Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Proiectul de modificare a legii impotriva tergiversarii proceselor zace de un an in Parlament

Zeci de procese importante au fost suspendate pana la opt luni, prin admiterea unor exceptii de neconstitutionalitate, iar un proiect de modificare a legii CCR (Curtii Constitutionale) este blocat de un an in Parlament, dar cu toate acestea senatorii juristi spun ca il vor discuta saptamana viitoare.

O propunere de modificare a legii CCR, prin care judecatorii nu ar mai fi obligati sa suspende procesele atat timp cat se solutioneaza exceptiile de neconstitutionalitate, se afla de un an in Parlament.

In urma cu un an Guvernul a propus modificarea articolului 29, alineatul 5 din legea de organizare a CCR, care prevede ca "pe perioada solutionarii exceptiei de neconstitutionalitate judecarea cauzei se suspenda". Noua forma a legii ar lasa la latitudinea judecatorilor daca suspenda sau nu procesul cat timp se solutioneaza exceptia ridicata. Astfel inculpatii pot castiga pana la opt luni numai pentru o singura exceptie de neconstitutionalitate invocata, potrivit Newsin.

Acest proiectul de modificare a legii CCR a fost inregistrat la Camera Deputatilor pentru dezbatere in noiembrie 2007, insa deputatii nu au considerat importante aceste modificari, drept pentru care au asteptat patru luni, pana cand legea a fost adoptata tacit.

Proiectul de lege a fost trimis pentru raport la Comisia Juridica a Senatului (camera decizionala) cu termen stabilit pentru data de 20 mai, in primavara 2008. Dar de atunci, Comisia Juridica a Senatului s-a intrunit de 20 de ori in sedinta, fara a lua in discutie acesta propunere legislativa. "Nu am analizat respectivul proiect, deoarece sunt mai multe initiative legislative privind Curtea Constitutionala. Am stabilit sa le discutam pe toate in sedinta de saptamana viitoare", a declarat pentru NewsIn, presedintele Comisiei juridice a Senatului, Norica Nicolai.

De-a lungul timpului, mai toate dosarele importante au stat intre cinci si opt luni la Curtea Constitutionala, dupa ce magistratii au suspendat judecata cauzelor pana la un raspuns din partea CCR.
Publicat Duminica, 19 Octombrie 2008 - 13:25
Cuvinte cheie: lege, tergiversare, Comisia Juridica a Senatului, CCR, proces, modificare a legii, proiect | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours