Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Procurorii catre Boc: Impozitul de 90% din salariile ce depasesc 8.000 de lei este un act de haiducie

Initiativa premierului de a impozita cu 90% salariile ce depasesc 8000 de lei este o "fapta de haiducie" direct indreptata impotriva justitiei si care submineaza institutiile statului de drept, considera Asociatia Procurorilor din Romania.

Asociatia isi motiveaza gestul considerand ca magistratilor, spre exemplu, li se cuvine "in toate statele lumii" sa aiba salarii mai mari decat alte categorii de personal tocmai pentru ca nu pot sa desfasoare alta activitate publica sau privata.

"Aceste fapte de haiducie, pe care Guvernul intelege sa le implementeze, submineaza institutiile statului de drept, instaureaza lipsa de motivatie si deruta in justitie, intristeaza si ingrijoreaza pe magistratii care si-au dedicat o viata slujirii adevarului. Oare va reusi sa rezolve aceasta masura, saracia, somajul si celelalte probleme grave cu care se confrunta Guvernul ? Este echitabil ca acest impozit sa fie aplicat numai personalului bugetar?", se arata in comunicatul Asociatiei.

Totodata, Asociatia Procurorilor din Romania isi exprima indoiala ca plafonarea celor mai mari salarii din justitie la mai putin de 2000 euro va duce la o imbunatatire a activitatii, la un Raport favorabil din partea Comisiei Europe si la rezolvarea problemelor sociale cu care se confrunta tara.

Guvernul ia in calcul posibilitatea introducerii unei contributii de solidaritate pentru cei care au venituri de la stat mai mari decat salariul presedintelui Romaniei, diferenta fiind impozitata cu 90%, a declarat, miercuri, premierul Emil Boc.

Emil Boc a explicat ca veniturile obtinute de la stat, care depasesc suma de 8.000 de lei, vor fi impozitate cu 90%, iar banii astfel obtinuti vor ajunge intr-un cont special, din care Guvernul va asigura sprijin financiar pentru persoanele cu salarii mici, afectate de criza economico-financiara. Seful Executivului a precizat ca decizia este aplicabila doar in anul 2009.

Premierul a tinut sa precizeze ca Guvernul nu a luat inca o decizie in acest sens si ca aceasta va fi implementata, cel mai probabil, printr-o Ordonanta de Urgenta.
Publicat Vineri, 3 Aprilie 2009 - 18:16
Cuvinte cheie: impozit, procurori, magistrati, Boc | Afisari: 65,535
Comentarii (1)
Adrian Popescu, Mizil (Vineri, 3 Aprilie 2009 - 23:40)
E un act indreptat impotriva starii voastre de nesatui ce sinteti . Nu va ajunge salariul de 8000 lei ??? Nu va e rusine ! Sint oameni care trag targa pe uscat si voi luati salarii sa va satisfaceti dorintele voastre timpite de nesatui . Intrebati poporul ce salarii trebuie sa luati voi .Cit va ajunge 10.000 ? 100.000 lei ? Cind si cit o sa va ajunga ....nu va mai satura Dumnezeu ....

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours