Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PNL s-a inteles cu majoritatea partidelor pentru adoptarea bugetului pe 2008

Pentru adoptarea proiectului de buget este nevoie de votul majoritatii parlamentarilor prezenti.
Pentru adoptarea proiectului de buget este nevoie de votul majoritatii parlamentarilor prezenti.

Plenul reunit al celor doua Camere ale Parlamentului incepe astazi dezbaterea pe tema bugetului de stat si al asigurarilor sociale pe 2008, in contextul unor intelegeri intre PNL si mai multe partide, aprobarea proiectului necesitand votul majoritatii deputatilor si senatorilor prezenti.

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a precizat luni ca exista intelegeri pe buget cu PSD, PRM, PC, minoritati si UDMR, exprimandu-si speranta ca pana joi sa se finalizeze adoptarea legii bugetului pe 2008. "Cu exceptia PD, care n-a participat la consultari, toate grupurile parlamentare s-au regasit in formula finala", a declarat Vosganian, citat de Newsin.

Comisiile reunite de buget-finante au finalizat, saptamana trecuta, raportul Legii bugetului de stat pe 2008, toate partidele, in afara de democrati, sustinand proiectul. Acordul a fost obtinut in urma mai multor intalniri intre reprezentantii PNL si PSD, social-democratii afirmand in repetate randuri ca nu vor vota proiectul de buget daca nu le sunt acceptate amendamentele sociale. Voturile PSD sunt suficiente pentru ca PNL sa obtina adoptarea bugetului pe 2008.

In acest context, parlamentarii democrati si liberal-democrati au anuntat ca nu vor vota proiectul de buget, acuzand totodata intelegeri financiare intre liberali si social-democrati. Astfel, liderul PD Emil Boc a declarat ca liberalii au acordat suma de 65 de milioane de euro pentru ca social-democratii sa voteze bugetul in Parlament, acuzatii respinse de liderul PSD, Victor Ponta.

Partidul Conservator a anuntat ca vor sustine in Parlament adoptarea proiectului de buget, avand in vedere ca amendamentele formatiunii privind sustinerea activitatii alesilor locali, mai exact finantarea pentru repararea unor drumuri, scoli, spitale si camine culturale, au fost acceptate de comisiile de specialitate.

Printre amendamentele adoptate de catre parlamentari se numara extinderea programului "Cornul si Laptele" si pentru elevii din clasele gimnaziale si majorarea burselor intitulate "Bani de Liceu" de la 180 la 200 lei. De asemenea, bugetul asigurarilor sociale include un amendament ce stabileste la 550 de mii numarul locurilor subventionate de buget pentru tratament balnear, fata de prevederea initiala ce stipula ca numarul este decis de catre presedintele Casei Nationale de Pensii. De asemenea, comisiile au fixat la 500 de lei nivelul indemnizatiei de insotitor pentru persoanele cu handicap, astfel incat suma nu mai este calculata in functie de salariul minim.

Foto: Newsin
Publicat Marti, 18 Decembrie 2007 - 16:10
Cuvinte cheie: buget, Parlament, Vosganian, Boc, Ponta, PSD, PNL, PD, PLD, PC, UDMR | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours