Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Penitenciarele ar putea fi construite in parteneriat public-privat

Executivul a prevazut ca penitenciarele sa poata fi cladite nu numai din fonduri publice, dar si prin parteneriat public-privat, potrivit unui proiect de lege inaintat Parlamentului si care ar urma sa fie aplicata la intrarea in vigoare a noilor Cod Penal si Cod de Procedura Penala.

Construirea penitenciarelor sau a obiectivelor din cadrul acestora se poate realiza din fonduri publice sau prin parteneriat public-privat, se arata in proiectul de lege privind executarea pedepselor si a masurilor dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal. Ca si in prezent, penitenciarele se vor infiinta prin Hotarare a Guvernului si sunt in subordinea Administratiei Nationale a Penitenciarelor, conform proiectului, citat de Newsin.

O alta prevedere a proiectului interzice folosirea lanturilor, a camasilor de forta sau piroanelor in locurile de detentie, iar folosirea catuselor este permisa doar "in situatii exceptionale". De asemenea, portul armelor de foc este permisa numai persoanelor care asigura protectia externa a penitenciarelor si interzis celor care intra in contact direct cu detinutii, in afara cazurilor in care este nevoie de a se face fata unor incidente de genul tentativelor de evadare.

Cat priveste hrana asigurata in penitenciare, este prevazut ca alimentatia persoanelor condamnate sa fie facuta "cu respectarea convingerilor religioase asumate de catre persoana privata de libertate printr-o declaratie pe propria raspundere".
Publicat Vineri, 13 Martie 2009 - 17:18
Cuvinte cheie: penitenciar, inchisoare, detinuti | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours