Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

PD-L a depus proiectul de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari

Democrat-liberalii au depus un nou proiect de lege prin care sa fie eliminate pensiile speciale pentru parlamentari prevazute in Statutul deputatilor si senatorilor, act normativ prin care PD-L incearca sa credibilizeze activitatea alesilor.

Noul proiect, semnat de 96 de deputati PD-L, este o varianta imbunatatita a unei initiative similare depusa de democrat-liberali in cursul legislaturii trecute, initiativa care nu a mai ajuns pe ordinea de zi a Camerei Deputatilor, potrivit lui Mircea Toader, liderul democrat-liberalilor din aceasta camera.

Pensiile speciale pentru parlamentari nu au un impact semnificativ asupra bugetului, insa eliminarea acestora este necesara din perspectiva refacerii imaginii Parlamentului, a adaugat Toader. In expunerea de motive a proiectului PD-L se spune ca scoaterea pensiilor parlamentarilor din regimul obisnuit al pensiilor din sistemul public este discriminatorie fata de restul cetatenilor si contravine prevederilor constitutionale.

Toader a adaugat ca eliminarea acestor pensii speciale a fost o obligatie asumata de PD-L din timpul campaniei electorale. Propunerea urmeaza sa fie discutata si cu grupul deputatilor celuilalt partid de guvernamant, PSD, pentru a obtine si sustinerea acestui partid, potrivit Newsin.

Publicat Miercuri, 18 Februarie 2009 - 17:41
Cuvinte cheie: PD-L, parlament, pensii | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours