Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Parlamentul a votat Bugetul Romaniei pe 2009

Camerele reunite ale Parlamentului au votat, cu 245 de voturi "pentru", 63 "impotriva" si o abtinere, proiectul de buget pe 2009 elaborat de Guvernul Boc. Un singur amendament din cele aproximativ 3000 propuse de Opozitia liberala a fost aprobat.

Proiectul de buget pe 2009 intocmit de coalitia de guvernare PDL-PSD a trecut fara probleme prin sedinta de vot, datorita sprijinului extins pe care il are in Parlament coalitia PDL-PSD, transmite Newsin.

Abtinerea a fost exprimata de un parlamentar al PSD.

Dintre cele aproximativ 3000 de amendamente depuse de PNL la acest Buget, unul singur a reusit sa treaca de plenul Parlamentului.

Liberalii au reusit sa treaca de plenul comun un amendament respins in comisii, la anexa bugetului de stat privind sumele defalcate din taxa pe valoare adaugata pentru echilibrarea bugetelor locale pe 2009, proiectul referindu-se la reconstructia ecologica a "Dumbravei Narciselor", informeaza Newsin.

Deputatul PNL Gheorghe Gabor a propus suplimentarea cu 25.000 lei a sumei prevazute pentru judetul Brasov in anexa 7 la bugetul de stat, referitor la sumele defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale,  pentru reconstructia ecologica a rezervatiei naturale "Dumbrava Narciselor", din satul Vad, comuna Sercaia. Gabor si-a incheiat prezentarera amendametului  spunand ca stie ca "in inima oricarui parlamentar salasuieste un mic ecologist". Argumentul lui Gabor a sensibilizat o parte dintre parlamentari, 126 dintre ei votand "pentru", iar 125 "impotriva", astfel ca amendamentul a fost aprobat cu un scor strans.

Parlamentul a votat si Bugetul asigurarilor sociale de stat

Dupa votarea Bugetului de Stat, Parlamentul a votat si Bugetul Asigurarilor Sociale de Stat pe 2009, cu 238 voturi "pentru", 53 "impotriva" si o abtinere, relateaza Newsin.

Bugetul asigurarilor a fost adoptat in forma venita de la comisii, nefiind acceptat nici un amendament dintre cele respinse.

Bugetul asigurarilor sociale aferent sistemului public de pensii se ridica la suma de 40,130 miliarde de lei, cheltuielile cifrandu-se la 39,909 miliarde, iar excedentul fiind de 221 de milioane de lei. Veniturile sistemului de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale sunt de 294 de milioane, cu un excedent de 240 de milioane. Pentru asistenta sociala a celor aflati in somaj se aloca 1,454 de miliarde de lei, cheltuielile fiind estimate la 1,521 miliarde de lei. Astfel, bugetul asigurarilor de somaj va avea un deficit de 67 milioane de lei.

Pensia medie de asigurari sociale este estimata la 678,2 lei, iar valoarea punctului de pensie urmeaza sa creasca la 718,4 lei la 1 aprilie 2009. O noua crestere a acestuia este preconizata pentru data de 1 octombrie, cand punctul de pensie va ajunge la 732,8 lei. Reprezentantul Ministerului de Finante a spus ca majorarea procentuala a punctului de pensie este 43,2%, urmand ca nivelul de 45% sa fie atins in anul 2010. Salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat este de 1693 de lei.

Publicat Vineri, 20 Februarie 2009 - 16:26
Cuvinte cheie: buget, parlament, votat, guvern, lege, PSD, PDL, Opozitie, amendament, finante, minister | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours