Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Parlamentarii romani nu au fost informati despre expulzarea atasatului militar ucrainean

Presedintele comisiei de politica externa din Senat, Titus Corlatean, a declarat ca parlamentarii din comisiile de specialitate nu au fost informati in legatura cu posibila expulzare a unui atasat militar ucrainean si a subliniat ca informatiile trebuie tratate cu discretie si reticenta.

Intrebat ce stie despre expulzarea unui atasat militar al Ucrainei la Bucuresti in legatura cu un posibil act de spionaj, Titus Corlatean a spus ca lucrurile nu se pun ""in acesti termeni" in acest moment, mentioneaza Newsin. "Noi am avut o discutie in comisiile de politica externa si cei doi presedinti ai comisiilor au fost mandatati sa poarte o discutie rapida cu institutiile competente ale statului, cu toate instutiile guvernamentale, pentru a avea informatia corecta, nu prin intermediul mass-media. Astfel de chestiuni, atunci cand apar, se trateaza operativ de catre institutiile statului, dar cu o anumita discretie, pentru ca lucrurile sunt mult mai complexe, pot fi afectate relatii bilaterale", a spus acesta.

Intrebat daca, in mod concret, se confirma sau nu se confirma expulzarea, Corlatean a spus ca nu are aceste informatii. "Nu am spus ca se confirma expulzarea, am spus ca nu avem aceste informatii. Nu am avut ragazul sa discutam cu sefii acestor institutii guvernamentale", a raspuns Corlatean.

Corlatean a explicat ca va exista intr-o prima faza numai a o atitudine retinuta din partea parlamentarilor de politica externa, fiind important ca informatiile sa fie corcte si sa nu existe o "amplificare artificiala" prin intermediul presei. Titus Corlatean a spus ca va cere informatii de la serviciile de informatii, de la Ministerul Apararii si de la MAE.

"Vom vedea daca lucrurile au un astfel de continut, daca s-a intamplat ceea ce s-a intamplat, care este gravitatea acestui fapt. Noi, la nivelul comisiilor parlamentare, nu am fost inca informati", a adaugat Corlatean..

Vorbind despre uzantele diplomatice, Corlatean a aratat ca, atunci cand este vorba despre o persoana care are imunitate diplomatica si in cazul careia se constata ca este vinovata de spionaj, atunci se recurge la expulzare.

"Cooperarea intre cele doua state direct interesate trebuie sa functioneze, pentru ca miza relatiilor bilaterale, mai ales in aceasta regiune, este importanta, mai ales cand vine vorba de chestiuni europene si transatlantice", a conchis Corlatean.

Presa ucraineana a anuntat marti ca atasatul militar al Ucrainei in Romania a fost expulzat luni, citand o deputata din Partidul Regiunilor, de opozitie, Inna Bogoslovskia.

Publicat Marti, 3 Martie 2009 - 18:23
Cuvinte cheie: corlatean, ucrainean, scandal, spionaj, NATO, expulzare | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours