Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Parlamentarii au discutat, timp de trei ore, amendamente la bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale

Plenul Parlamentului a respins amendamentele sustinute de reprezentantii PNL si care vizau bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei.

Parlamentarii PNL Liviu Campanu, Emilian Francu, Andrei Gerea, Cristina Pocora, Diana Tusa, Paul Ichim, Dan Marian au incercat sa-si determine colegii senatori si deputati sa voteze amendamentele propuse de acestia pentru alocarea de sume bugetare pentru drumuri, poduri, canalizare ori locuinte sociale in colegiile pe care le reprezinta.

Deputatul de Olt Gigel-Sorinel Stirbu a cerut construirea unor dusuri in vestiarul echipei de fotbal din orasul Potcoava, mai ales ca performantele echipei ar justifica aceasta constructie. Cea mai mare realizare ce figureaza in palmaresul echipei figureaza o victorie cu 16-2 impotriva rivalilor din Scornicesti. Cum amendamentul a fost respins, Stirbu a cerut fonduri pentru constructia utilitatilor din gospodariile din Potcova. "Daca acesti copii nu pot sa faca dus dupa meci, macar sa faca acasa", a spus Stirbu in apararea unuia din numeroasele amendamente pe care le-a sustinut in plen.

La fel de activ a fost senatorul liberal Liviu Campanu care a cerut nenumarate alocari de fonduri pentru Botosani, nefiind descurajat de faptul ca majoritatea guvernamentala le-a respins pe toate.

Alti liberali care s-au evidentiat printr-o deosebita activitate de amendare a bugetului sunt deputatii Cristina Pocora si Andrei Gerea, ultimul fiind avertizat de mai multe ori ca risca sa i se ia cuvantul deoarece se abate de la subiect, si senatorul de Galati Paul Ichim. Insa eforturile lor au fost in van, deoarece toate amendarile propuse au fost respinse intrunind doar cate 80-90 de voturi favorabile venite din partea opozitiei.

Nici podurile prabusite in urma inundatiilor, nici infrastructura slaba nu i-au convins pe parlamentarii puterii sa aloce bani pentru "interesele" sustinute de liberali. Timp de peste doua ore, senatoriii si deputatii PNL au intrevenit de la tribuna pentru a-si sustine amendamentele. Deputatul PSD Anghel Stanciu a cerut, ironic, sa se asigure minoritatii posibilitatea de a se exprima, dar aceasta fara sa fie obstructionata majoritatea sa decida.

Senatorul PNL Paul Ichim a cerut sa fie admise "macar cateva amendamente", ca dovada a bunei-credintei, ori altfel sa se anunte public respingerea tuturor amendamentelor. El a comentat chiar ca "o sa slabeasca" de cate ori este nevoit sa vina din plen la tribuna, mai ales ca efortul sau este unul inutil.
Publicat Miercuri, 18 Februarie 2009 - 15:29
Cuvinte cheie: buget 2009, parlament, Ministerului Dezvoltarii Regionale si Locuintei | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours