Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Noul Cod penal nu incrimineaza, dar nici nu legalizeaza prostitutia

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu a negat ca prostitutia ar fi legalizata prin noul Cod penal, cu precizarea ca legalizarea ar presupune o lege, iar noul Cod si-a propus sa combata prostitutia prin sanctionarea proxenetismului si traficului de persoane.

Unul dintre membrii comisiei de elaborare a Codului penal, profesorul Valerian Cioclei, a explicat temeiurile pentru care prostitutia nu mai este sanctionata printr-o reglementare distincta. El a precizat ca, in conditiile actualelor prevederi ale Codului penal, in penitenciarele din Romania, in anul 2008, existau 15 femei condamnate pentru prostitutie.

"Decat o lege ipocrita, care nu se aplica sau se aplica discretionar, mai bine sa n-avem acesta incriminare", a sustinut profesorul Cioclei, potrivit Newsin. El a explicat ca, in situatia incriminarii prostitutiei, femeile care practica aceasta meserie nu vor avea niciodata curajul sa ceara ajutor.

"Dezincriminare nu inseamna legalizare", a subliniat Valentin Cioclei, precizand ca, din moment ce prostitutia este considerata o relatie imorala, ar trebui sanctionati si clientii.  
Publicat Vineri, 13 Martie 2009 - 12:22
Cuvinte cheie: prostitutie, cod penal, predoiu, justitie | Afisari: 65,535
Comentarii (1)
cristian, Iasi (Sambata, 21 Martie 2009 - 01:11)
doresc sa se dea legea prostitutiei...asa s-ar rezolva o gramada de alte probleme...si sa nu ai zic cati bani ar intra la bugetul tarii...(taxa pt autorizare a prostituatei sa fie macar de 1000 e)...s-ar autoriza tare multe curve....!

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours