Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Noul Cod Civil prevede repararea prejudiciului ca urmare a informatiilor gresite aparute in presa

Noul Cod Civil prevede dreptul la repararea prejudiciului patrimonial si nepatrimonial ca urmare a unor informatii gresite aparute in presa audiovizuala, modificarile fiind efectuate pe o lege ce data din 1865 si care nu mai era aplicata decat in proportie de cel mult 25%.

"In cartea I, referitoare la persoana, sunt introduse o serie de dispozitii legate de protectia drepturilor fundamentale, printre care si dreptul la imagine, la libertatea presei si la repararea prejudiciului patrimonial si nepatrimonial ca urmare a unor informatii gresite aparute in presa audiovizuala, inclusiv dreptul la replica. Aceste drepturi au fost introduse ca urmare a unor conventii internationale", a anuntat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, potrivit Newsin.

Predoiu a explicat ca actualul Cod Civil, din 1865, nu se mai aplica decat in proportie de 20 - 25% de multi ani, iar tergiversarea unui nou Cod a fost facuta "in mod deliberat", pentru ca ar fi fost influentat de bazele dreptului civil sovietic. "Marii nostri profesori din perioada 1945 - 1990 au considerat ca este mult mai bine sa ramanem cu Codul de la 1865, care era mai aproape de realitatile noastre sociale. Aceasta este explicatia pentru care acest cod nu a fost adoptat inainte de 1989", a spus ministrul.
Publicat Miercuri, 11 Martie 2009 - 16:14
Cuvinte cheie: presa, cod civil, drept la replica, audiovizual | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours