Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Legea stocarii datelor telefonice ajunge la Curtea Constitutionala

Legea privind stocarea datelor telefonfice ajunge la CCR, dupa ce Tribunalul Bucuresti a admis o exceptie de neconstitutionalitate ridicata de Comisariatul pentru Societate Civila in cadrul unui proces pe care il are cu o companie de telefonie mobila, potrivit organizatiei.

Comisariatul pentru Societatea Civila a anuntat, joi, ca va cere CCR "anularea" legii privind stocarea datelor telefonice, prin ridicarea unei exceptii de neconstitutionalitate in cadrul unui proces pe care il are cu o companie de telefonie mobila.

Potrivit comisarului general al organizatiei, Ioan Prodan, Comisariatul pentru Societatea Civila a chemat in instanta compania Orange, cu care are contract pentru prestarea de servicii de telefonie mobila, pentru ca aceasta sa fie obligata sa respecte clauzele contractuale ce privesc confidentialitatea convorbirilor telefonice.

Astfel, organizatia sustine ca se va folosi de acest proces pentru a ridica o exceptie de neconstitutionalitate pentru Legea 298 privind retinerea datelor convorbirilor telefonice.

“Am solicitat prin ordonanta presedintiala ca parata (n.r.: Orange) sa fie obligata respecte contractele de furnizare privind intimitatea convorbirilor telefonice. Vrem sa ridicam exceptia de neconstitutionalitate si sa transferam procesul la Curtea Constitutionala, cerand Curtii anularea legii”, a declarat Ioan Prodan, care a adaugat ca primul termen al procesului cu Orange va fi joi, la sectia 6 Comerciala a Tribunalului Bucuresti.

In exceptia de neconstitutionalitate pe care o va ridica, Comisariatul arata ca Legea 298 nu ar respecta dispozitiile mai multor articole din Constitutie care reglementeaza drepturi fundamentale ale omului: articolul 28, privind secretul corespondentei, articolul 26 privind viata intima familiala si privata, articol 25 privind libera circulatie si articolul 30 privind libertatea de exprimare.

Comisarul general Prodan considera ca Legea 298 face din „fiecare cetatean roman un posibil infractor”. „Prin aceasta lege se aduce o atingere grava in primul rand cetateanului de rand pentru ca fiecare cetatean prin aceasta lege poate fi privit ca un infractor.(...) Se incalca demnitatea poporului roman. Este o lege abuziva care incalca niste drepturi constitutionale garantate de statul roman. (...)Este clar ca nu se doreste doar ambalajul bomboanei, ci se doreste si preluarea continutului a ceea ce exista.”, a declarat Prodan, in cadrul unei conferinte de presa.

In plus, Prodan banuieste ca legea va servi intereselor unor persoane corupte care se vor folosi de informatiile si de datele preluate din convorbirile telefonice pentru „a santaja oameni politici sau sau oameni publici in sensul de le schimba optiunea sau de a-i face sa taca”.

Publicat Vineri, 6 Februarie 2009 - 18:36
Cuvinte cheie: lege, stocare, date, convorbiri, telefoane, Curtea Cosntitutionala | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours