Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Legea asigurarilor private de sanatate va fi finalizata pana in iulie-august

Legea asigurarilor private de sanatate va fi finalizata pana in iulie-august si va defini mai bine pachetul general de servicii, astfel incat sa se stie ce anume va plati Casa Nationala de Sanatate si care vor fi serviciile complementare.

"Pachetul general de servicii reprezinta elementul de baza. Suntem sustinatorii coplatii, in conditiile in care suntem singura tara din Europa care are un sistem de sanatate gratuit", a spus Aurel Nechita, secretar de stat in Ministerul Sanatatii, citat de Newsin.

Ministrul Sanatii, Ion Bazac, spunea la inceputul lunii februarie, ca, in cel mai rau caz, incasarile la bugetul asigurarilor medicale vor scadea in aceast an cu 15%, fata de 2008. Pentru a contracara efectele acestei scaderi, ministrul a anuntat ca, incepand cu 1 iulie, Ministerul va implementa o serie de masuri care vor contracara efectele acestei scaderi. Printre acestea se numara identificarea pachetului general de servicii, aprobarea coplatii si a asigurarii asigurarilor complementare, care vor aduce fonduri suplimentare.

Bugetul pe 2009 al asigurarilor de sanatate ajunge doar pentru noua luni

"Bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate pe 2009 e un buget pentru noua luni. Trei luni ale acestui an nu exista, motiv pentru care bugetul ar trebui rectificat", a declarat presedintele Blocului National Sindical (BNS), Dumitru Costin. 

"Nu cred in capacitatea politicului de reforma a acestui sistem. Il vad anchilozat si dependent", a adaugat liderul sindical, care crede, totusi, ca Romania are capacitatea de a produce concurenta in piata serviciilor de sanatate.
Publicat Miercuri, 11 Martie 2009 - 12:37
Cuvinte cheie: sanatate, asigurari de sanatate, buget, CNAS | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours