Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ioan Cindrea (PSD) propune modificarea legii de numire a prefectilor

Presedintele PSD Sibiu, deputatul Ioan Cindrea, a declarat, joi, ca a propus coalitiei de guvernamant schimbarea legii prin care sunt numiti prefectii si directorii institutiilor deconcentrate, urmand ca aceste functii sa devina politice si sustine ca noua lege va fi gata in cel mult o saptamana.

"Am discutat aceasta varianta in cadrul coalitiei si am decis ca este cel mai corect ca in lege sa se prevada ca numirile de prefecti si de directori ai institutiilor deconcentrate sa fie facute politic. In acest fel se evita toate discutiile, iar acei oameni stiu ca, in momentul in care se schimba Guvernul, urmeaza sa fie si ei schimbati”, a afirmat Ioan Cindrea,.

Potrivit acestuia, noua lege va fi gata in cel mult o saptamana. "Intr-o saptamana va iesi noua lege. Deocamdata nu stim in ce forma, daca va fi o ordonanta de urgenta sau o lege de urgenta”, a explicat Cindrea.

Sub incidenta noii legi ar urma sa intre si subprefectii, dar si directorii adjuncti ai institutiilor aflate in subordinea Guvernului. In prezent, prefectii au statutul de inalti functionari publici si ei nu pot fi schimbati politic.

In data de 22 ianuarie, Guvernul a decis ca ocuparea functiilor de inalti functionari publici se face, in cursul anului 2009, in conditiile Legii 188/1999 prin aplicarea principiului mobilitatii in functie sau prin concurs, in aceasta ordine.

Actul normativ prevede abrogarea articolului potrivit caruia numarul functiilor publice de inspector guvernamental se stabileste in limita a maximum 30% din numarul de posturi aferente celorlalte functii publice din categoria inaltilor functionari publici.

Publicat Joi, 5 Februarie 2009 - 19:48
Cuvinte cheie: Cindrea, PSD, lege, numire, prefecti | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours