Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Grigore Vieru, evocat la Senat

Senatorii au tinut luni un moment de reculegere in memoria poetului Grigore Vieru, decedat in ianuarie, iar senatorul PSD Ioan Chelaru a evocat, de la tribuna, personalitatea acestuia.

“S-a petrecut dintre noi omul unui singur vis, Grigore Vieru, independent ca un anarhist si bun ca un sfant, un om din a carui biografie s-ar putea naste o drama care ar fi pana la identificare, in acelasi timp, drama limbii romane din Basarabia si a romanilor de peste apa (...) Cum se refugiaza, dragi colegi, cateodata, sufletul unui neam in inima unui singur om? Acesta a fost Grigore Vieru, inainte de toate, un paznic la portile limbii romane”, a afirmat chestorul Senatului, Ioan Chelaru.

Chelaru a mai spus ca regreta faptul ca nu l-a cunoscut niciodata personal pe Grigore Vieru. „Noi, cei de aici, ar trebui sa recunoastem ca poezia poate razbi cu usurinta acolo unde politica esueaza”, a mai spus social-democratilor, adresandu-se senatorilor din plen. Discursul lui Ioan Chelaru a fost urmat de un scurt moment de reculegere in memoria poetului, tinut la cererea senatorului PSD, Ion Vasile.

Poetul basarabean Grigore Vieru, care a suferit un grav accident rutier pe 16 ianuarie, a incetat din viata la Spitalul de Urgenta din Chisinau. Cauza mortii a fost un stop cardiac, pe fondul unor politraumatisme multiple si al unei poliinsuficiente a sistemelor si organelor, iar decesul a survenit la ora 1.20, pe 18 ianuarie, potrivit ministrului moldovean al Sanatatii, Larisa Catrinici. Vieru ar fi implinit 74 de ani pe 15 februarie.

Publicat Luni, 2 Februarie 2009 - 19:21
Cuvinte cheie: Grigore, Vieru, Senat | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours