Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Deputatii PSD: Guvernul nu va mai trebui sa isi asume raspunderea pe Coduri, daca Senatul le va adopta

Dezbaterile pe Codul Penal se vor finaliza in doua saptamani, acesta va fi trimis in plenul Senatului, care il poate adopta pana pe 15 mai, ceea ce va face inutila asumarea raspunderii Guvernului pe cele patru Coduri, au declarat marti deputatii PSD Cristian Dumitrescu si Florin Iordache.

Iordache, care este membru in subcomisia care analizeaza Codul Penal, a aratat ca dezbaterile pe Codul Penal se vor incheia in doua saptamani, mai repede decat cele pentru Codul Civil.

Codul Penal ar putea ajunge in Senat, prima camera sesizata pana pe 15 mai, ceea ce va determina ca asumarea raspunderii pe cele patru coduri sa nu mai fie necesara, a aratat deputatul PSD.

"Nu se mai justifica asumarea raspunderii daca se demonstreaza ca putem sa le adoptam in Parlament", a sustinut Iordache, aratand ca doar adoptarea unuia din Coduri este un semnal ca Parlamentul are vointa politica de a dezbate si adopta aceste legi.

El a informat ca si Comisia Europeana, prin purtatorul de cuvant Mark Gray, a informat PSD (Adrian Nastase ii scrisese presedintelui CE intrebandu-l daca se impune adoptarea Codurilor pana pe 15 mai, n.r.) ca UE nu impune niciun termen limita pentru adoptarea acestor legi. "Nu are nimic de-a face clauza de salvgardare cu adoptarea Codurilor si dumnealor apreciaza ca decat sa adoptam patru coduri proaste in doua luni de zile mai bine le adoptam in trei sau patru luni", a sustinut Iordache. Deputatul a mai spus ca PSD nu este de acord cu retragerea Codurilor din Parlament si nici nu este de acord cu teza inutilitatii acestora.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, va expune in sedinta Guvernului de miercuri, 1 aprilie, propunerea ONG-urilor de scoatere a Codurilor din Parlament pentru a fi dezbatute public, potrivit declaratiei ministrului facuta la finalul intrevederii de marti cu ONG-urile.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni ca termenul pentru dezbaterea si adoptarea Codurilor ar trebui prelungit pentru ca problemele de reglementat sunt controversate, si ca este mai important ca legile sa fie bune decat ca Romania sa demonstreze la Bruxelles ca este "copil disciplinat".

PNL a decis de principiu depunerea unei motiuni de cenzura pe Coduri, in situatia in care puterea va decide angajarea raspunderii pentru aceste patru acte normative, in timp ce luni peste 20 de organizatii neguvernamentale au lansat luni campania "Opriti Codurile!", cerand Parlamentului sa returneze Guvernului proiectele de Coduri.
Publicat Marti, 31 Martie 2009 - 16:17
Cuvinte cheie: cod penal, cod civil, PSD, Senat | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours