Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Deputatii PSD cer recunoasterea cetateniei romane, si nu redobandirea acesteia de catre moldoveni

Deputatii PSD Tudor Pantiru si Cristian Dumitrescu au prezentat un proiect de lege, depus la Parlament, prin care solicita recunoasterea cetateniei romane pentru toti cei care au dobandit aceasta calitate, "prin nastere, pana la data de 22 decembrie 1989" si nu au renuntat la ea.

De asemenea, prevederea s-ar aplica inclusiv descendentilor pana la gradul II, potrivit Newsin.

Anuntul deputatilor social - democrati a venit ca replica la solicitarea facuta marti de presedintele Traian Basescu, in plenul Parlamentului, pentru accelerarea redobandirii cetateniei romane a celor din Republica Moldova, prin modificarea, in regim de urgenta, a Legii cetateniei.

Potrivit proiectului de lege, depus in luna martie, dar prezentat abia miercuri, cererea de recunoastere a cetateniei ar urma sa fie aprobata, prin ordin, de ministrul Justitiei, la propunerea comisiei pentru cetatenie, iar durata de solutionare a acesteia "nu poate depasi trei luni de la data inregistrarii cererii".

Totodata, Pantiru a explicat ca actuala forma a Legii cetateniei ar incalca articolul 5 din Constitutie, care "instituie trei modalitati de dobandire a cetateniei: prin nastere, adoptie sau acordare la cerere", fiind consacrat principiul dobandirii cetateniei prin nastere. Din acest motiv, deputatul PSD a sustinut ca "persoanele care au dobandit in acest fel cetatenia, nu si-au pierdut statutul de cetateni romani" si nu ar trebui sa fie pusi in situatia de a redobandi un statut pe care nu l-au pierdut.  
Publicat Miercuri, 15 Aprilie 2009 - 18:11
Cuvinte cheie: cetatenie romana, moldoveni, PSD | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours