Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Deputatii iau in calcul o reducere a bugetului Camerei

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor s-a intrunit marti pentru a programa o sedinta de plen in cadrul careia sa se voteze bugetul Camerei, fiind posibila insa si retrimiterea proiectului la Comisie pentru reducerea unor cheltuieli, au precizat reprezentanti ai Biroului Permanent.

Potrivit acestora, bugetul stabilit initial la suma de 301 milioane RON si aprobat luni de conducerea Camerei ar putea fi retrimis la comisia de specialitate pentru a fi micsorat, avand in vedere si solicitarea de luni seara a premierului Emil Boc privind reducerea cheltuielilor din bugetele alocate celor doua Camere ale Parlamentului.

Vicepresedintele Camerei Deputatilor, Cezar Preda, a declarat luni ca Biroul Permanent a aprobat proiectul de buget al Camerei in valoare de 301 milioane RON, ceea ce reprezinta o scadere cu 25% fata de suma de 398 milioane RON prevazuta in luna septembrie 2008. Deputatul a adaugat ca actuala proiectie bugetara este cu 19% mai mare decat bugetul pe 2008. "Consideram ca bugetul este de stricta austeritate, s-au redus drastic o serie de cheltuieli, inclusiv de capital", a spus Preda.

Democrat-liberalul a anuntat ca s-a renuntat in totalitate la cheltuielile prevazute initial in acest proiect legate de infiintarea unui studio TV al Parlamentului dar si cele privind sera care asigura fondul de flori al cladirii.

Potrivit lui Preda, membrii Biroului Permanent au renuntat si la cheltuielile aferente proiectului de constructie a unui ansamblu de cladiri pentru cazarea parlamentarilor, bugetul aprobat de conducerea Camerei prevazand doar studii de prefezabilitate si de fezabilitate a acestui proiect. Preda a mai spus ca in buget s-au adaugat cheltuieli in valoare de aproximativ 800.000 RON aferente organizarii Congresului Romanilor de Pretutindeni, eveniment ce intra in atributiile Camerei prin lege.

Presedintele PNL Calin Popescu Tariceanu a declarat marti ca bugetul Camerei Deputatilor mentine deocamdata o majorare "nejustificata", iar liberalii considera ca singura marire acceptabila ar fi cu 5%, pentru acoperirea inflatiei.

"(...) observam ca actualul buget inca mentine o majorare extrem de importanta si nejustificata fata de bugetul cu care a functionat Camera Deputatilor in anul 2008

La cheltuielile de personal, avem o majorare de 18,8% fata de realizarile anului 2008, la bunuri si servicii de peste 29%", a afirmat Tariceanu. Liderul opozitiei a explicat ca sunt mentinute "o serie de cheltuieli legate de lucrari care nu sunt esentiale - de investitii, studii (...) introducere de noi programe de software".

Publicat Marti, 3 Februarie 2009 - 16:03
Cuvinte cheie: Camera, Deputatilor, buget, cheltuieli, garaj, subteran, studio, televiziune, Tariceanu, Cezar, Preda | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours