Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Contributia la asigurarile de sanatate ar putea creste la 6-6,5%

Ministerul Sanatatii vrea sa majoreze contributia la asigurarile sociale de sanatate (CASS) la 6 - 6,5% in 2009, de la 5,5 - 5,2% cat este in prezent, masura care va aduce la bugetul CNAS un plus de 2,7 miliarde lei.

Banii vor fi utilizati pentru a acoperi mai bine unele programe de sanatate, pentru medicamentele compensate si pentru coparticipare la un eventual imprumut cu Banca Mondiala pentru constructia unor spitale, potrvit Newsin.

"Majorarea contributiilor la asigurari de sanatate e o dorinta a Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS). Optiunea noastra este sa revenim la un procent de 6-6,5% din partea ambilor participanti - angajat si angajator. Asta ne-ar permite noua sa adunam la bugetul Casei in jur de 2,7 miliarde lei in plus", a declarat secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Aurel Nechita.

El a precizat ca aceasta suma ar putea fi incasata daca aceasta majorare se va aplica in cel mai scurt timp.

Nechita a subliniat ca este nevoie de o astfel de masura in conditiile in care exista tot mai multe persoane in somaj. "E o solutie cu impact social, dar trebuie sa ne hotaram ce vrem in Romania - vrem sanatate sau vrem impozite mai mici", a mai spus Nechita, referindu-se la majorarea contributiilor la asigurarile sociale de sanatate.

Aceasta a mai spus ca bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate acopera cheltuielile doar pentru primele trei trimestre si a adaugat ca in fiecare an s-a intamplat acest lucru. 
Publicat Miercuri, 11 Martie 2009 - 14:28
Cuvinte cheie: asigurare, asigurare de sanatate, sanatate, taxe, impozite | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours