Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Comisia Europeana: Noile coduri trebuie sa continue reforma Justitiei

Comisia Europeana considera ca Romania trebuie sa-si asume responsabilitatile asigurandu-se ca prin adoptarea noilor coduri va continua reforma Justitiei in concordanta cu angajamentele asumate odata cu aderarea la UE.

Intrebat daca executivul european este ingrijorat de reducerea pedepselor si a termenelor de prescriere pentru unele fapte de coruptie, potrivit ultimei versiuni a codurilor, Gray a raspuns ca CE va urmari atent evolutiile, dar ca nu va comenta in acest moment asupra lor, potrivit Newsin.

Pe de alta parte, Comisia Europeana nu a dat nici un termen limita privind adoptarea codurilor, insistand ca acestea sa continue reforma Justitiei, potrivit angajamentului asumat de Romania la data aderarii. "In ceea ce priveste cele patru coduri, Penal, Civil si de Procedura Penala si Civila, in ultimul nostru raport Comisia a subliniat ca trebuie realizata o analiza a impactului codurilor si un proces de consultare care sa aiba sens. Este important ca noile coduri sa fie discutate in detaliu in cadrul societatii si in randul celor care practica legea", a spus Gray.

"Pana la raportul din vara vom avea Codurile adoptate", a afirma Catalin Predoiu, ministrul Justitiei.
Publicat Marti, 24 Martie 2009 - 16:56
Cuvinte cheie: predoiu, coduri, codul penal, CPC, CPP, codul civil, justitie, raport de tara, comisia europeana | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours