Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Comisia Economica din Senat propune respingerea OUG de infiintare a ANC

Comisia Economica a Senatului a dat marti raport de respingere Ordonantelor de Urgenta ale Guvernului prin care s-a infiintat si s-a reglementat Autoritatea Nationala pentru Comunicatii.

Secretarul Comisiei Economice, senatorul PSD Serban Mihailescu, a precizat ca cele doua ordonante de urgenta, cea pentru infiintarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii, si cea care o modifica si o completeaza, date de Guvernul Tariceanu in a doua parte a anului trecut, au primit raport de respingere. Astfel, Comisia recomanda plenului, practic, desfiintarea ANC.

Mihailescu a argumentat ca nu era fireasca trecerea ANC in subordinea primului-ministru, ci ar fi trebuit pastrat controlul parlamentar, si a mentionat ca Guvernul va trebui sa reglementeze aceasta zona in situatia in care atat Senatul, cat si Camera Deputatilor, care este decizionala, vor respinge ordonantele Guvernului Tariceanu.

Potrivit OUG nr. 106/2008, s-a decis infiintarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii prin reorganizarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatiei si prin reorganizarea prin divizare a Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica – ICI Bucuresti. Prin acest act normativ, noul organism, ANC a trecut din subordinea Camerei Deputatilor in cea a Guvernului. Mai precis, OUG nr. 211/2008 pentru modificarea si completarea OUG nr.106/2008 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Comunicatii a stipulat clar trecerea ANC sub coordonarea primului-ministru, prin Cancelaria sa.

Pe de alta parte, senatorii Comisiei economice au analizat si o cerere de reexaminare a presedintelui Traian Basescu, prin care acesta retrimitea Parlamentului proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 134/2006 privind infiintarea Autoritatii Nationale pentru Reglementarea in Comunicatii si Tehnologia Informatiei. Basescu a invocat, la momentul respectiv, faptul ca ANRCTI se afla doar in subordinea unui singure Camere, respectiv cea a Deputatilor, in loc sa fie sub control ambelor camere. Pe motiv ca cererea de reexaminare si-a pierdut obiectul, Comisia economica a respins-o.

Publicat Marti, 27 Ianuarie 2009 - 16:03
Cuvinte cheie: ANC, Senat, Comisia Economica | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours