Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Codul Silvic, modificat de Comisia Juridica a Senatului

Comisia juridica a dat marti un raport de admitere OUG care aduce prevederi noi Codului Silvic, prin care se restrictioneaza mai clar posibilitatea scoaterii definitive din fondul forestier national a terenurilor necesare caselor de vacanta.

Senatorii au fost sesizati cu Ordonanta de Urgenta a Guvernului privind modificarea Codului Silvic. Astfel, potrivit legislatiei in vigoare, pot fi scoase definitiv din fondul forestier national, doar cu conditia compensarii acestora, fara reducerea suprafetei fondului forestier si cu plata anticipata a obligatiilor banesti, numai terenurile necesare realizarii sau extinderii unor categorii de obiective – daca sunt necesare exploatarii carbunilor, rocilor utile, agregatelor minerale, minereurilor si apelor minerale. Guvernul a adaugat si terenuri necesare exploatarii surselor de energie alternativa, petrolului si gazelor.

In Codul silvic in vigoare, in aceleasi conditii mentionate anterior pot fi scoase definitiv din fondul forestier national si structuri de primire turistica cu functiuni de cazare turistica, unitati de cult, obiective sociale, sportive si medicale, constructii hidrotehnice de interes local, surse de apa potabila. Senatorii PDL Iulian Urban si Florin Mircea Andrei au precizat ca, in categoria obiective sociale nu sunt incluse locuintele individuale sau ansamblurile rezidentiale edificate in fondul forestier proprietate publica.

Presedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Toni Grebla, si senatorul UDMR Cseke Attila au propus, pentru limitarea posibilitatii de abuz in folosirea fondului forestier proprietate privata, o prevedere sumplimentara in Codul Silvic. Astfel, pot fi scoase definitiv din fondul forestier national, doar cu conditia compensarii acestora, fara reducerea suprafetei fondului forestier si cu plata anticipata a obligatiilor banesti, numai terenurile necesare realizarii sau extinderii locuintelor sau caselor de vacanta, numai in fondul forestier proprietate privata al persoanelor fizice si juridice.

Publicat Marti, 17 Februarie 2009 - 14:15
Cuvinte cheie: Senat, Cod Silvic, Comisia Juridica | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours