Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Codul penal ar putea fi dezbatut de Parlament imediat dupa finalizarea lucrarilor din subcomisie

Membrii coalitiei au convenit ca, in cazul in care lucrarile din subcomisia speciala pentru analizarea Codului penal se vor termina inaintea celor pe Codul Civil, sa fie posibil ca proiectul Codului penal sa intre in dezbaterea Parlamentului mai devreme, pentru "armonizarea" lucrarilor .

"S-a convenit ca presedintii celor doua comisii speciale sa faca o evaluare a stadiului evolutiei celor doua Coduri si dupa aceea sa se ia o decizie astfel incat sa nu stam ca ambele sa fie terminate si dupa aceea sa fie introduse in Parlament, ci daca unul este gata deja sa poata sa fie introdus in Parlament", a declarat vicepresedintele PSD, Gheorghe Nichita, la finalul sedintei Coalitiei PD-L- PSD, potrivit Newsin.

Subcomisia parlamentara care analizeaza Codul penal a finalizat, miercurea trecuta, dezbaterea primei parti a proiectului, partea generala, care a fost votata cu exceptia a unor articole care definesc termeni ce tin de partea speciala a Codului.

Presedintele subcomisiei care analizeaza Codul penal si Codul penal de procedura,Victor Ponta, considera faptul ca Guvernul nu si-a asumat raspunderea pe Coduri ca fiind o "victorie", care trebuie folosita. El a mai spus ca, in opinia sa, nu retrimiterea la Guvern a Codurilor nu este solutia, ci continuarea discutiile in interiorul Parlamentului. "Astazi distrugem un mit, in care si presedintele tarii credea, sau de care se lasa influentat, ca Parlamentul nu poate sa dezbata si sa adopte bine Codurile", a adaugat Ponta.

Partea speciala a Codului penal urmeaza a fi dezbatuta incepand cu ziua de luni.
Publicat Luni, 6 Aprilie 2009 - 14:25
Cuvinte cheie: cod penal, parlament | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours