Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Cod Civil: Minorul intre 16-18 ani va putea beneficia de toata averea mostenita

Potrivit proiectului noului Cod Civil, minorul cu varsta cuprinsa intre 16-18 ani va putea beneficia de toata averea mostenita si nu doar de jumatate, asa cum prevede actualul Cod.

De asemenea, dintre cauzele de revocare a donatiilor s-a eliminat, ca "inutila si inadecvata societatii actuale", revocarea de drept a donatiilor pentru "survenire de copii". Din aceleasi ratiuni, au fost simplificate formalitatile in cazul donatiilor intre soti, se precizeaza in motivarea proiectului noului Cod Civil, capitolul IV. Astfel, potrivit articolului1043, orice donatie incheiata intre soti este revocabila numai in timpul casatoriei, iar nulitatea casatoriei atrage nulitatea donatiei facute sotului de rea-credinta.

Cu titlu de noutate, urmandu-se reglementarea similara din Codul civil francez si cel al provinciei Quebec, au fost reglementate cazurile in care o persoana este nedemna sa mosteneasca defunctul precum si faptul ca acest fapt poate fi inlaturat prin manifestarea expresa a vointei defunctului. Persoana nedemna este inlaturata atat de la mostenirea legala, cat si de la cea testamentara.

Proiectul noului Cod Civil prevede, in articolul 975, ca efectele nedemnitatii pot fi inlaturate expres prin testament sau printr-un act autentic de catre cel care lasa mostenirea. Efectele nedemnitatii nu pot fi inlaturate prin reabilitarea nedemnului, amnistie intervenita dupa condamnare, gratiere sau prin prescriptia executarii pedepsei penale.
Publicat Miercuri, 18 Martie 2009 - 08:55
Cuvinte cheie: cod civil, codul de procedura civila, mostenire | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours