Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Coalitia se cearta pe sutele de hectare de la Brasov

Deputatii Coalitiei se acuza reciproc de incompetenta si jocuri de culise, in cazul constructiei Aeroportului International Brasov, proiect aflat in dezbaterea Camerei.

Ordonanta de Urgenta prevede transferul catre Consiliul Judetean Brasov a unei suprafete de circa 200 ha, teren necesar construirii unui aeroport international la Ghimbav. Presedintele Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, Valeriu Tabara (PDL) sustine insa ca in Planul Urbanistic Zonal nu sunt prevazute decat 97 de ha, informeaza Newsin.

Astazi, deputatii PSD si PDL au inceput sedinta de plen cu noi dispute pe tema Ordonantei, lucrarile fiind suspendate pentru mai multe pauze de consultari dupa ce presedintele de sedinta, Ioan Oltean, a decis retrimiterea la Comisie a proiectului, din cauza unor "ilegalitati continute in documente".

Liberalul Gheorghe Gabor considera ca hotararea de a nu supune dezbaterii Camerei aceasta Ordonanta este un abuz. "Iata cum un lucru bun, menit sa dezvolte o regiune importanta a tarii, duce la o dezbatere politica incorecta. Pentru ca primarul Brasovului nu doreste ca, langa municipiul Brasov, sa fie construit un aeroport international, ci unul redus pe care sa nu poata ateriza decat avioane cu cel mult doua locuri", sustine el.

Ministrul pentru IMM-uri, social-democratul Constantin Nita, din Brasov, a sustinut punctul de vedere al liberalilor si il critica pe deputatul PDL Valeriu Tabara amintind ca acesta a fost initial de acord cu textul ordonantei. "De ce acum nu va tineti cuvant? Ca niste smecheri vor sa-si foloseasca avioanele personale pe un aeroport mic? Nu vom sta sa asistam la aceasta bataie de joc", a declarat ministrul.

Tabara: "Nu votam ilegalitati"

In replica, Valeriu Tabara a subliniat ca nu se impotriveste construirii aeroportului, ci unor ilegalitati continute in documente "pe care suntem pusi sa le legiferam". Democrat-liberalul a reiterat faptul ca suprafetele mentionate in Ordonanta nu coincid cu cele prevazute in  documentele adiacente. "Prezentati cetatenilor Brasovului in totalitate acest proiect, nu doar partea frumoasa a lui" a sustinut deputatul.  

Social-democratul Eugen Nicolicea a criticat activitatea de presedinte al Camerei a Robertei Anastase, si a propus PDL sa o schimbe pe aceasta din functie, pentru ca ori nu cunoaste regulamentul Camerei, ori nu-l respecta, referindu-se la faptul ca Anastase (PDL) a retrimis marti proiectul pentru a fi rediscutat in Comisie.

Publicat Miercuri, 22 Aprilie 2009 - 14:41
Cuvinte cheie: aeroport, brasov, teren, tabara, oltean, anastase | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours