Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Ciuca: "Contractul prenuptial aduce a contract comercial oneros"

Deputatul PC Bogdan Ciuca, membru in subcomisia parlamentara pentru Codurile civil si de procedura civila, a apreciat ca legiferarea contractului prenuptial este straina atitudinii romanilor fata de casatorie si constituie, mai degraba, un contract comercial.

Bogdan Ciuca a anuntat ca grupul parlamentar al PSD+PC va sustine modificarea unor prevederi din proiectele de Cod civil si de Cod de procedura civila. Ciuca a apreciat ca ar trebui reconsiderata introducerea uniunii consensuale si a contractului premarital, dar o decizie va fi luata in urma unei consultari cu societatea civila. "Un contract prenuptial foarte strict aduce a contract comercial oneros ce cantoneaza viata de familie in zona aceasta (...) Aceste propuneri sunt discutabile si din punct de vedere al formularii, si din punct de vedere al realitatii noastre nationale, a atitudinii romanului fata de casatorie", a declarat, marti, Bogdan Ciuca.

Un punct de vedere similar a sustinut si deputatul PSD Cristian Dumitrescu, care a afirmat ca actualul regim al separatiei bunurilor intre soti in caz de divort este oricum o conceptie moderna, potrivit Newsin. Dumitrescu a contestat introducerea contractului premarital pe motiv ca acesta nu vizeaza bunurile deja detinute, ci si regimul bunurilor pe care sotii urmeaza sa le dobandeasca.
Publicat Marti, 17 Martie 2009 - 16:15
Cuvinte cheie: ciuca, prenuptial, cod civil, cpc | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours