Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Camera Deputatilor cheltuie bani pe un studio de televiziune si un garaj subteran

Bugetul Camerei Deputatilor pe 2009 va creste cu 22% fata de anul trecut, la capitolul investitii figurand dotarile pentru studioul de televiziune al Parlamentului, dotarea a trei comisii cu aparatura pentru vot electronic si inregistrari, si construirea unui garaj subteran.

"Fata de varianta discutata la ultima sedinta a Biroului Permanent s-au facut niste modificari in zona investitiilor pentru ca s-a dorit o crestere accentuata, sau in orice caz, un pas inainte din punct de vedere al transparentei parlamentere", a declarat, miercuri, secretarul general al Camerei Deputatilor, Gheorghe Barbu.

Barbu a explicat ca, in zona investitiilor, s-a stabilit sa se continue, in acest an, cu dotarea a inca trei comisii cu aparatura pentru vot electronic, inregistrari audio si video.

"De asemenea, urmeaza a fi finalizat si studioul de televiziune al Parlamentului cu dotarile necesare pentru ca aveau in prima faza o propunere, dar lipsea doar o chestiune cu dotarea cu o masa, care a fost deja achizitionata, dar data in folosinta unei comisii. Acest obiect trebuie sa fie procurat din nou. Valoarea, fata de prevederea anterioara, a crescut cu 160.000 de lei", a spus Barbu, aratand ca studioul este deja finalizat in proportie de 70% si va gazdui televiziunile care doresc sa realizeze transmisii.

"In buget sunt alocate 440.000 de lei pentru continuarea lucrarilor la studio si inca 160.000 pentru dotari", a punctat secretarul general al Camerei.

"Investitiile, in marea lor majoritate, se duc pe lucrari, sau pe dotari. Lucrarile importante sunt la subteranele acestei cladiri. Acolo se continua o lucrare la garajul subteran. Din punct de vedere al lucrarilor, avem o scara degradata, care trebuie reparata. Mai exista o centrala mare de ventilatie a intregii Camere, care cuprinde cinci camere, din care functioneaza doar doua. Trei sunt nefunctionale", a explicat Gheorghe Barbu.

Pe de alta parte, diminuarile se refera in special la cheltuielile de deplasari, la cele de protocol, la fondul presedintelui Camerei Deputatilor. "Sunt si in alte zone, cum ar fi departamentul de birotica. In bugetul de anul acesta nu exista prevederi pentru achizitionari de automobile", a aratat Barbu.

Publicat Miercuri, 28 Ianuarie 2009 - 18:23
Cuvinte cheie: Camera, Deputatilor, buget, cheltuieli, garaj, subteran, studio, televiziune | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours