Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Bugetul Senatului, redus cu 23 de milioane de lei in 2009

Chestorul Senatului, Ioan Chelaru (PSD), a anuntat ca noul proiect al bugetului prevede o reducere de 23 de milioane de lei fata de bugetul initial aprobat in octombrie 2008 fiind posibila si aprobarea unei reduceri suplimentare in Biroul Permanent de marti.

Chelaru a spus ca bugetul Senatului va scadea, in noua proiectie bugetara, cu circa patru milioane de euro, dar o noua serie de reduceri ar putea fi aprobata in sedinta Biroului Permanent programata pentru marti. "Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a insistat sa mai gasim si alte reduceri in special in domeniul cheltuielilor pentru deplasari in strainatate, pentru intalniri s.a.m.d.", a declarat Chelaru la finele sedintei Biroului Permanent desfasurata luni.

Proiectul luat luni in discutie de catre conducerea Senatului prevede un buget de 122.962.000 de lei fata de suma de 146.439.000 de lei, prevazuta in Hotararea Senatului 62 adoptata in octombrie 2008. Bugetul pe 2009 va fi mai redus si fata de bugetul pe 2008 care prevedea o suma de peste 128 de milioane. La capitolul cheltuielilor de personal, fondurile alocate au scazut de la 92 de milioane de lei la 87 de milioane, suma ce ramane totusi superioara celei de 81 de milioane, ce era inclusa in bugetul pe 2008. O modalitate de reducere a acestor cheltuieli a fost eliminarea acordarii tichetelor de masa ce au fost introduse prin bugetul votat in octombrie anul trecut.

La capitolul bunuri si servicii, cheltuielile vor fi reduse cu 10 milioane de lei, de la 33 de milioane la 23 de milioane. In cadrul acestei categorii, suma alocata deplasarilor in strainatate a scazut in raport cu bugetul din octombrie 2008, unde era de 4 milioane, la 3.600.000 de lei. Totusi, fondurile alocate in acest sens raman sensibil mai mari in comparatie cu suma din 2008, de numai 2 milioane. De asemenea, este mentinuta suma initiala pusa la dispozitia presedintelui Senatului, de 250.000 lei , in crestere cu 30.000 lei fata de 2008.

La capitolul cheltuielilor de capital, avem o reducere severa de buget, de la 18,2 milioane la 10,2 milioane de lei. De exemplu, banii alocati achizitionarii de masini, echipamente si mijloace de transport s-au redus de la 4,3 milioane la 1,3 milioane de lei, o reducere drastica intalnindu-se si in cazul fondului rezervat achizitionarii de mobilier si birotica.

Pe de alta parte, cresc sumele alocate pentru reparatii curente de la 1,4 milioane in 2008 la 2 milioane de lei in 2009, cresterea datorandu-se in special cheltuielilor legate de repararea si reconditionarea lifturilor.

In concluzie, fata de bugetul pentru 2009 aprobat in octombrie 2008, noua proiectie bugetara prevede o reducere de 16%. Aceasta a fost obtinuta printr-o reducere cu 5,55% a cheltuielilor de personal prin blocarea procesului de ocupare a unor posturi vacante, o micsorare cu 30,44% a cheltuielilor cu bunuri si servicii, precum si cu 44% a fondurilor alocate pentru achizitionarea de mijloace fixe, investitii sau constructii.

In cazul in care Biroul Permanent de marti va aproba si alte reduceri, bugetul Senatului pe anul 2009 va fi apreciabil mai mic decat cel din 2008, a estimat Chelaru. "Daca vom reusi sa aprobam maine in Biroul Permanent si miercuri in plenul Senatului proiectul , vom un buget mai auster ca niciodata. Daca mergem in ritmul asta ne intoarcem cu cativa ani inapoi la nivelul total al bugetului", a conchis Chelaru.

Publicat Luni, 2 Februarie 2009 - 19:37
Cuvinte cheie: Senat, Buget | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours