Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

Basescu: Codurile pot fi retrimise in Parlament pentru "chestiuni flagrante"

Presedintele Traian Basescu a declarat ca sustine liberatea absoluta a presei si ca, daca prin noile reglementari se va pune problema "sechestrarii unei televiziuni sau a unui ziar", va trimite legea inapoi in Parlament.

"Nu am vazut despre ce e vorba, inteleg ca e o reactie la presa, ca se incearca incriminarea..Va asigur ca, daca se va pune problema sechestrarii unei televiziuni sau a unui ziar, voi trimite legea inapoi pentru ca, indiferent ce spuneti, cred in libertatea absoluta a presei", a afirmat presedintele Traian Basescu, potrivit Newsin.

Seful statului a spus ca nu s-a facut la Cotroceni o analiza a celor patru Coduri care se afla in Parlament, deoarece Presedintia nu are aparatul cu care sa faca o analiza a acestora. "Daca vor fi chestiuni flagrante dupa ce Codurile, toate cele patru, se discuta in Parlament si se va vedea formula de promovare, voi lua o decizie daca voi retrimite in Parlament", a precizat presedintele, metionand ca stie despre cele patru Coduri ca incearca sa alinieze pedepsele din Romania cu cele din Uniunea Europeana.. 

"Eu as vrea sa vad ca merg rapid condamnarile pentru cei care fac infractiuni si mi se pare mai important decat cuantumul. (..)Principalul lucru la care ar trebui sa ne uitam in Codul de procedura, in Codul penal, este crearea conditiilor pentru ca justitia sa se faca repede si bine, si nu tarziu si cu pedepse cat mai mari. Daca pe un om care a facut o fapta penala acum 10 ani il pedepsesti dupa zece ani, si cu minimul de pedeapsa, aproape nu mai inteleg rostul.", a precizat Basescu.

Organizatiile jurnalistilor romani cer Ministerului Justitiei sa elimine de urgenta prevederile din proiectul de Cod Civil care afecteaza libertatea presei, considerand ca modul in care sunt formulate unele dintre acestea limiteaza libertatea de expresie si pun in pericol buna functionare a presei.
Publicat Miercuri, 18 Martie 2009 - 10:59
Cuvinte cheie: basescu, coduri, codul penal, codul civil, CPC, CPP | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours