Stiri similare
Optiuni
Numele tau:* Orasul/Locatia:* Email-ul tau:* URL site personal: Comentariu:* trimite comentariul
Numele tau:* Email-ul tau:* Numele prietenului:* Email-ul prietenului:* Adauga mesajul tau: trimite comentariul

APADOR-CH sustine ca proiectele pentru coduri incalca mai multe drepturi

APADOR-CH sustine ca proiectele pentru Codul penal si Codul de procedura penala contin prevederi care limiteaza sau incalca mai multe drepturi, aceste proiecte nefiind supuse unei reale dezbateri publice pana in prezent, potrivit asociatiei.

„Este necesara o reala consultare pe marginea tuturor celor patru coduri, a carei importanta a fost subliniata si de catre Comisia Europeana in raportul intermediar privind progresele realizate de Romania in cadrul Mecanismului de cooperare si verificare, din 12 februarie 2009. Consultarea trebuie sa includa indispensabil si dezbaterea parlamentara, varianta asumarii raspunderii Guvernului nefiind acceptabila din acest punct de vedere”, arata APADOR-CH intr-un comunicat de presa.

Astfel, APADOR- CH sustine ca in proiectul Codului de procedura penala exista prevederi care „limiteaza nejustificat dreptul la aparare, care incalca dreptul la viata privata sau care incurajeaza supunera la rele tratamente a persoanelor acuzate de comiterea unor infractiuni”.

De asemenea, APADOR- CH arata ca proiectul pentru Codul de procedura penala prevede si posibilitatea de a folosi, intr-un proces penal, si probe obtinute in mod ilegal, inclusiv prin tortura, „incalcandu-se flagrant atat principiul preeminentei legii cat si interdictia absoluta de a folosi tortura”.

APAROD- CH sustine ca si in proiectul pentru Codul penal exista prevederi care incalca dreptul la libera exprimare si libertatea presei, limiteaza posibilitatea unei persoane de a actiona in legitima aparare impotriva unui atacator sau afecteaza drepturile copilului.

In plus, APADOR- CH arata, in acelasi comunicat, ca proiectul codului penal discrimineaza persoanele lipsite de resurse financiare si contine pevederi care „intra in contradictie cu legislatia specifica din domeniul protectiei informatiilor clasificate si a accesului la informatiile de interes public”.

Publicat Vineri, 13 Februarie 2009 - 18:22
Cuvinte cheie: APADOR-CH, Coduri, incalcare, drepturi | Afisari: 65,535
Comentarii
Nu s-a publicat nici un comentariu pentru acest material.

VREMEA

Acum:
Temperatura:
Umiditate:
Viteza vantului:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
:
Temperatura minima:
Temperatura maxima:
Ultima actualizare:
Vremea in alte localitati:
Store Hours